Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Разочароващите данни за пазара на труда оцветяват в червено щатските индекси*

Книжата на General Motors поевтиняват със 7,64%, след като концернът обяви печалба за тримесечието, която не успя да покрие очакванията на анализаторите

Разочароващите данни за пазара на труда оцветяват в червено щатските индекси*

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват редовната търговия с понижения на фона на по-слабите от очакваното данни за американския пазара на труда и отчета на най-големия автомобилен производител в САЩ General Motors, който пропуска прогнозите на анализаторите, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,44% до 34 962,03 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записва спад от 0,26 на сто до 4411,65 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се смъква с 0,04% до ниво от 14 755,92 пункта.

Книжата на General Motors поевтиняват със 7,64%, след като концернът обяви печалба за тримесечието, която не успя да покрие очакванията на анализаторите. Производителят записа нетна печалба в размер на 2,836 млрд. долара спрямо загубата от 758 млн. долара преди година. Приходите от продажби на автомобилния бизнес на GM достигат 30,745 млрд. долара за тримесечието.

Проучване на ADP показа, че американският пазар на труда е прибавил 330 хил. нови работни места през юли, което е значително по-малко от средната оценка на експерти от 653 хил. броя. Очаква се данните на министерството на труда да бъдат публикувани в петък.

Акциите на Microsoft, Apple, Alphabet и Amazon поевтиняват съответно с 0,61%, 0,17 на сто, 0,65% и 0,08 на сто. Цената на книжата на Facebook се покачва с 0,61%.

Google на Alphabet беше обвинена пред съда, че се е облагодетелствала в сферата на онлайн рекламата, като е сключила удобна сделка с Facebook, която дава предимство на социалната мрежа във виртуални търгове, които определят чии реклами къде се показват.

Споразумението е позволило на Google да запази своето господство в онлайн реклама, като същевременно е държала другите рекламодатели встрани и е ограничила приходите от реклама на онлайн медии, твърдят две компании от Масачузетс в колективния си съдебен иск. 

Още по темата

В същото време стана ясно, че Apple работи с повече китайски доставчици за производството на най-новите модели iPhone, след като технологичният спор, произтичащ от търговската война със САЩ, подтиква Пекин да укрепи местните си фирми.

Цикличните сектори също записват спадове. Акциите на Exxon Mobil и Chevron поевтиняват съответно с 1,15 на сто и 1,3%, докато тези на JPMorgan Chase, Bank of America и Wells Fargo изтриват съответно по 0,35%, 0,08 на сто и 0,56% от стойността си.

Акциите на Robinhood поскъпват с повече от 60 на сто, продължавайки волатилния скок след първичното публично предлагане на компанията от миналата седмица.

На облигационните пазари доходността по 10- и 30-годишните американски държавни ценни книжа се покачва съответно до 1,204% и 1,868 на сто.

Доларовият индекс записва ръст от 0,18 на сто до 92,25 пункта.

При петролната търговия цената на сорт Брент се понижава с 1,48 на сто до 71,34 долара за барел, докато тази на американския WTI отчита спад от 2% до 69,15 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,2% до 1,817,50 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:44 ч. българско време.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Щатските инвеститори се въздържаха от големи сделки в петък