Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Разочароващите икономически данни не успяват да уплашат Wall Street*

Dow Jones Industrial Average напредва с над 130 пункта, като по-рано достигна дневен рекорд с ръст от над 220 пункта

Разочароващите икономически данни не успяват да уплашат Wall Street*

Снимка: Bloomberg L.P.

Водещите американски индекси започват сесията с ръстове въпреки разочароващите икономически данни, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с над 130 пункта, след като по-рано достигна дневен рекорд с ръст от над 220 пункта. От своя страна широкият измерител S&P 500 се покачва с 0,4%, а технологичният показател Nasdaq Composite – с 0,3%.

По-рано през деня стана ясно, че брутният вътрешен продукт н САЩ се е увеличил с по-малко от очакваното през второто тримесечие – с годишни 6,5% при прогнозирани 8,4% в проучване на Dow Jones.

Според отделни данни 400 хил. души са подали за първи път молби за помощи при безработица през седмицата до 24 юли. Това е почти двойно повече от стандартното равнище преди пандемията и над прогнозата на Dow Jones за 385 хил.

Мнозина инвеститори бяха облекчени и от намека на Федералния резерв, че няма планове за скорошно намаляване на допълнителните покупки на активи. Управителят на Фед Джером Пауъл предупреди, че макар икономиката да напредва към поставените цели, има още много път да се извърви, преди централната банка да коригира политиката си.

Акциите на PayPal и Facebook поевтиняват със съответно 5,1% и 3,2%, след като компаниите предупредиха за значително забавяне на растежа в тримесечните си отчети.

Междувременно акциите на Ford поскъпват с 5,2%, след като компанията повиши прогнозата си за 2021 г. Тя съобщи, че продава повече скъпи автомобили, макар че не успя да отговори на очакванията на анализаторите за печалбата.

По-късно в четвъртък се очакват отчетите на Amazon, Pinterest и Anheuser-Busch.

Водещите индекси са напът да завършат месеца с ръстове - S&P е нагоре с 2,4% за юли, а Nasdaq и Dow със съответно 1,8% и 1,2%.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните и 30-годишните облигации остава относително без промяна на ниво от съответно 1,266% и 1,91%.

Доларовият индекс на свой ред се свива с 0,4% до 91,96 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола продължава да расте с по 0,6% и за двата водещи сорта. Фючърсите върху американския сорт WTI достигат цена от 72,84 долара за барел. Тези върху международния бенчмарк Брент пък се търгуват за 75,2 долара.

Златото поскъпва още по-осезаемо с 1,5% до 1826,1 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 16:50 ч.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Wall Street изпраща седмицата на червено*