IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Revolut стартира услуга за търговия с акции без комисиона

Притежетелите на Revolut Metal ще могат да правят до 100 мигновени безплатни сделки за над 300 компании на месец

08:04 | 01.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Revolut</em></p>

Снимка: Revolut

Британската финтех компания Revolut стартира услуга за търговия с акции без комисиона в цяла Европа, започвайки с поетапно представяне на услугата на определен брой Metal картодържатели.

Притежетелите на Revolut Metal ще могат да правят месечно до 100 мигновени безплатни сделки в над 300 компании, регистрирани на Нюйоркската фондова борса и NASDAQ. Търговията с акции ще бъде подкрепена от актуализация на цените в реално време и данни за постигнатите пазарни резултати. Сделките ще се извършват в рамките на работното време на съотвените борси, което е от 16:30 ч. до 23:00 ч. българско време.

Revolut също така обяви, че списъкът с акции, от които потребителите могат да избират и с които ще търгуват, ще расте непрекъснато. Сред компаниите, с чиито акции ще може да се търгува, са 3M, Apple, eBay, Exxon Mobil, Ferrari, Ford, General Electric, General Motors, Intel, John Deere, JP Morgan, Mastercard, Morgan Stanley, Netflix, Nike, Oracle, PayPal, Pfizer, Spotify, Starbucks, Toyota, TripAdvisor, Twitter, Visa, Walt Disney, Xerox, Slack и др.

Сделките се изпълняват от името на потребителите посредством DriveWealth LLC в рамките на работното време на пазара. Потребителите са съветвани по стандартен образец, че подобни сделки винаги са под риск и изминалите резултати не са показател за бъдещо представяне. 

В следващите седмици Revolut ще предостави услугата на своите Standard и Premium картодържатели. Потребителите със Standard план ще могат да извършват до три безплатни сделки на месец, докато Premium клиентите ще имат възможност да правят осем безплатни сделки на месец. Сделки, направени отвъд тези лимити, ще имат такса от само един паунд, а годишната такса за съхранение на парични средства (annual custody fee) ще бъде 0,01%.

В определени случаи могат да бъдат приложени други такси, напр. такси за SEC и TAF за търговия с американски акции. 

Друг плюс на услугата е, че няма минимален праг за инвестиране и Revolut също така предоставя на клиентите възможност да закупят частични акции (fractional shares) за едва 1 долар. По този начин компанията дава улеснен достъп за изцяло нова аудитория до оначе ограничения и сложен за масовата публика фондов пазар.



Всички валутни трансакции ще се извършват в многовалутния портфейл на Revolut, което означава, че всеки, който желае да инвестира, може да прехвърли пари от сметката си от местна валута в щатски долари, като използва обменните курсове на Revolut и възможността за автоматично превалутиране.

Revolut ще развива услугата непрекъснато, като към момента са планирани достъп до търговия с акции на компании, които присъстват на британската и други европейски борси, възможност за търговия с борсово търгувани фондове (ETFs) и възможност за инвестиране през инвестиционни спестовни сметки (Stocks and Shares ISA). Компанията планира да разшири достъпа до услугата в глобален мащаб, като потребителите на Revolut извън Европейската икономическа зона ще могат да се възползват за в бъдеще.

„Това е още една огромна стъпка в мисията ни да направим финансовите услуги по-приобщени, иновативни и достъпни. Инвестирането във фондовата борса твърде дълго вече е отвъд достъпа на обикновения потребител, което води до видимо недоволство от страна на хората, тъй като те търсят ефективни начини да извлекат максимална полза от спестяванията си ", пояснява Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut, цитиран в прессъобщение.

„За нас беше важно да се уверим, че инвестирането чрез Revolut е евтино, лесно за ползване и достъпно за всички дори ако те искат да опитат с много малки суми. Това е само началото на нашето предложение за търговия на акции, тъй като в близко бъдеще ще предоставим достъп до различни пазари и инвестиционни продукти “, добави Сторонски.

Revolut е създадена като дигитална алтернатива на големите банки през юли 2015 г. от бившите инвестиционни банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank. Първоначално финтехът привлича клиенти, като им позволява да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 6 милиона клиенти в Европа. Към днешна дата Revolut е набрал приблизително 340 млн. долара инвестиции от известни фирми за рисков капитал, включително Index Ventures, Ribbit Capital, Balderton Capital и DST Global. В момента компанията отваря над 12 000 нови текущи сметки всеки ден и обработва обем от над 6 млрд. долара всеки месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 18 rate down comment 0
ceneto
преди 4 години
финтех компания може да стартира търговия с акции, а нашите специалисти с грандиозните планове и стратегии за развитие на пазара не успяха с бфб интернешънал.... разбира се вината не беше в тях, по този повод поздрав за тях с цита от Джон Ууден "you aren't failure until you start to blame"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още