IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на Goldman Sachs задминаха сериозно очакванията

Инвестиционната банка намери силна подкрепа в големия ръст на приходите от търговия

16:48 | 18.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Goldman Sachs обяви във вторник финансовите си резултати за третото тримесечие, които задминаха очакванията на анализаторите и по отношение на печалбата, и на приходите, подкрепени от силния ръст на приходите от търговия. Акциите на компанията поскъпнаха с над 1,5% в търговията преди отварянето на пазара, съобщава CNBC.

Инвестиционната банка отчете печалба за тримесечието от 4,88 долара на акция и приходи от 8,17 млрд. долара спрямо приходи от 6,86 млрд. долара за същия период на миналата година. Нетната печалба на компанията е нараснала с 58%.

Анализаторите очакваха печалба на Goldman Sachs от 3,82 долара на акция и приходи от 7,42 млрд. долара, сочи консенсусна оценка на Thomson Reuters.

Както повечето други големи банки на Wall Street, Goldman отчита засилена активност на търговията, която задмина вече високите очаквания. Нетните приходи от бизнеса с фиксиран доход и търговията с валута и суровини са скочили с 34% на годишна база до 1,96 млрд. долара, а приходите от търговия с акции са се увеличили с 2% до 1,78 млрд. долара.

По-силните приходи от търговия помогнаха и на JPMorgan Chase, Citigroup и Bank of America да постигнат по-добра от очакванията печалба за третото тримесечие. Goldman съобщи за възвръщаемост на собствения капитал от 11,2%.

Виждаме стабилно представяне на франчайза, което помага да се преодолее традиционната сезонна слабост“, каза Лойд Бланкфайн, председател и главен изпълнителен директор, преди представянето на отчета. „Продължаваме да управляваме счетоводния си баланс стегнато и печелим от широкия спектър от предложения към клиентите“.

Банката се нарежда на първо място и по обявени и приключени сливания и придобивания на световно ниво от началото на годината досега, каза Goldman в прессъобщението си, цитирайки Thomson Reuters.

Виждаме възстановяване на пазарите при нивата на трансакциите, а това е позитив за тези инвестиционни банки“, казва Марти Мосби, директор за банковите и капиталовите стратегии във Vining Sparks, за CNBC.

През последните три месеца финансовите компании са вторите най-добре представящи се в индекса S&P 500. Секторът обаче се бори цяла година със скромен икономически растеж, по-слаби очаквания за повишаване на лихвените проценти от Федералния резерв и един от най-лошите стартове на годината на американските фондови борси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още