IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите за третото тримесечие дърпат щатските индекси на зелена територия*

Индексът Dow успява да прибави близо 279 пункта към стойността си на фона на положителните резултати на компаниите от финансовия сектор

18:07 | 16.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Щатските индекси бележат повишение след обявяването на резултатите за третото тримесечие от някои от най-големите компании, което помогна за частичното възстановяване на борсата след сериозните разпродажби на акции от изминалата седмица, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 279 пункта към стойността си, като достига ниво от 25 529,83 пункта. 

Широкият показател S&P 500 отбелязва ръст от 1,07% до 2780,24 пункта, докато технологичният бенчмарк Nasdaq Composite се повишава с 1,57%, или 110 пункта, до 7179,43 пункта.

Книжата на американската банка Morgan Stanley поскъпват с повече от 4 на сто, след като компанията обяви своите резултати за третото тримесечие, които надминаха очакванията на инвеститорите.

Стойността на акциите на Goldman Sachs също се повишава с 2,1 на сто, след като банката отбеляза печалба за тримесечието, която надхвърли прогнозите на анализаторите.

Johnson & Johnson и UnitedHealth представиха подобни резултати, като акциите на първата компания се търгуват с ръст в цената от 2,87%, а тези на UnitedHealth - с повишение от 4,18 на сто.

По време на днешната сесия инвеститорите ще следят внимателно компанията за онлайн видео стрийминг Netflix, която се очаква да обяви резултатите за третото тримесечие в рамките на деня.

сащ сащ

Стартът на сезона на отчетите за третото тримесечие е белязан от високите очаквания на анализаторите, които прогнозират ръст на печалбата от 19% при компаниите от индекса S&P 500.

По-рано днес американската компания Walmart обяви, че понижава своите целеви прогнози за годишна печалба заради закупуването на индийската компания за онлайн търговия Flipkart за 16 млрд. долара с идеята да се наложи на бързо развиващия се пазар в южноазиатската страна.

В първите часове след старта на сесията се появи информация, че две от най-големите банки в САЩ Morgan Stanley и Goldman Sachs оценяват технологичната компания Uber на около 120 млрд. долара при първичното публично предлагане, което може да започне в началото на следващата година.

Предложението показва, че Uber набира инерция към борсата, което е сред най-очакваните събития за Wall Street и Силициевата долина и може да стане факт по-рано от очакваното поради бързо променящия се пазар.

Очакванията са компанията за споделено пътуване да генерира печалба в размер между 10 и 11 млрд. долара за тази година, или с около 3 млрд. долара повече в сравнение с предходната година.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните държавни ценни книжа отчита ръст съответно до 3,171 на сто и 3,349%.

При валутните пазари индексът на долара, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се понижава с 0,05% до 95,01 пункта. Британската лира поскъпва с 0,52% като се търгува за 1,3216 долара. Еврото също бележи лек ръст в стойността си от 0,02% до 1,1578 долара.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 0,10% до 80,70 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол West Texas Intermediate отчита спад от 0,11% до 71,70 долара за барел. Основни фактори при пониженията в цените на петрола в международен план продължават да бъдат предстоящото активиране на американските санкции срещу петролната индустрия на Иран, напрежението около Саудитска Арабия и изчезналият журналист Джамал Кашоги, както и очакванията за ръст на запасите на САЩ.

Златото поскъпва с 1,05 на сто до 1230,92 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още