IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на продажбите на McDonald's през август е по-нисък от очаквания

Най-голямо е разминаването с прогнозите за Азия и Европа

17:19 | 09.09.11 г.
Ръстът на продажбите на McDonald's през август е по-нисък от очаквания

McDonald's Corp обяви по-нисък от очаквания ръст на продажбите през август, като в Азия с най-голяма тежест е спадът в Япония, а в САЩ и Европа показателите също не постигат поставената цел, съобщи Ройтерс.

От най-голямата верига за бързо хранене в света посочиха, че продажбите в ресторанти, отворени най-малко преди 13 месеца, са нараснали с 3,5% в световен мащаб. Анализатори, анкетирани от Ройтерс, очакваха ръст от 4,3%.

Продажбите в разработените ресторанти (отворени преди повече от година - бел. ред.) са се увеличили с 3,9% в САЩ и с 2,7% в Европа, която е най-големият пазар на компанията, оставайки под предварителните прогнози за ръст от съответно 4,0% и 4,7%.

В азиатско-тихоокеанския регион, Близкия Изток и Африка е регистриран спад от 0,3% при прогноза за ръст от 3,5%.

Показателят за Азия бе силно повлиян от резкия спад на продажбите в Япония, където потребителите все още се приспособяват към последиците от силното земетресение и вълните цунами през март.

Според говорителка на компанията, ураганът „Айрин“ се е отразил минимално върху продажбите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:00 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още