IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ и Северна Корея ще подновят преговорите си до няколко седмици

Плановете бяха разкрити от Майк Помпейо

21:47 | 07.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви днес, че се надява, че преговорите за денуклеаризацията между САЩ и Северна Корея ще бъдат възобновени в близките седмици, предава Ройтерс.

“Надяваме се, че в следващите седмици ще се върнем на масата за преговори”, обясни Помпейо пред репортери. “Планираме преговори след няколко седмици и очакваме двата екипа да се съберат отново”.

Американският президент Доналд Тръмп и севернокорейският лидер Ким Чен Ун се споразумяха на среща, която се проведе на 30 юни, да възобновят преговорите между представители на двете страни, откакто предишните се провалиха в Ханой през февруари.

Това тепърва предстои да се случи. От февруари насам обаче Северна Корея проведе редица тестове на ракети с малък обсег. Преди няколко дни страната изстреля две ракети от източния си бряг. Това беше третото подобно ракетно изпитание в рамките на няколко дни. 

От своя страна, американският президент Доналд Тръмп заяви, че не се притеснява от тези новини. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още