IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ: Иран да прави разлика между благоразумие и слабост

Споменатите от Тръмп нови санкции срещу Иран ще бъдат публично обявени в понеделник, пояснява Джон Болтън

16:17 | 23.06.19 г. 24
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джон Болтън. Снимка: Ройтерс</p>

Джон Болтън. Снимка: Ройтерс

Съветникът на президента Тръмп по националната сигурност Джон Болтън предупреди Иран да не бърка благоразумието на САЩ със слабост, предаде AFP, цитирана от БТА.

Преди да се срещне днес с израелския премиер Бенямин Нетаняху, Болтън каза в Ерусалим, че "никой не е издал на Иран ловен билет за Близкия изток". "Нито Иран, нито който и да било враждебен играч не бива да бърка благоразумието и сдържаността на Съединените щати със слабост", каза Болтън. Той добави, че санкциите срещу Техеран ще останат в сила и че САЩ си запазват правото да извършат нападение в бъдеще. Президентът Тръмп този път спря в последния момент нанасянето на удара, посочи Болтън.

На 24 и 25 юни Болтън ще участва в Ерусалим в тристранна среща със секретаря на руския Съвет за национална сигурност Николай Патрушев и с шефа на израелския Съвет за национална сигурност Меир Бен-Шабат за обсъждане на регионалната сигурност, отбелязва ТАСС.

Болтън уточни, че споменатите вчера от Тръмп нови санкции срещу Иран ще бъдат публично обявени в понеделник и че те се подготвят от няколко седмици.

Днес израелският премиер Бенямин Нетаняху не коментира отмяната на американските удари срещу Иран, но в присъствието на Болтън изрази задоволство от новите санкции.

"Новото е, че сега, вследствие на американските санкции, Иран е изправен пред безпрецедентен икономически натиск", каза Нетаняху.

"Иран никога няма да може да има ядрено оръжие нито срещу САЩ, нито срещу останалия свят", заяви Болтън.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

24
rate up comment 4 rate down comment 2
крас
преди 4 години
ИМА РАЗБИРА СЕ И НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ. Като такива възпримам Иран , Израел, Ватикана , Англия....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 9 rate down comment 0
Solar Power
преди 4 години
До ABBA: Тук си прав ! Китай, Иран , Северна Корея , Куба и Венецуела .... може би очаквам и Турция но те винаги са малко хитри и гледат мръсната работа да се свърши от друг... както стана с априлското ... арменците... пожара в ефес и т.н. .... Други клаха вместо турците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 11 rate down comment 4
ABBA
преди 4 години
Остави го, мисли си, че може да ми обясни какво е в Русия и какво не.Дори разбира се не е ходил там, нито знае руски да гледа и слуша руски интернет - начиная от цветът на техните анализатори - а те не лукавстват.За независима държава - има - държавата Израел...Всяка година САЩ и плащат ам'найс милиарда данък под всякаква форма (помощи му викат).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 12 rate down comment 0
tisia
преди 4 години
....е, според теб има ли независима държава на земното кълбо? ....и кой ги държи по дяволите ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 6 rate down comment 8
крас
преди 4 години
ЩЕ ТЕ ПОПИТАМ САМО: Вярваш ли , че Русия е НЕЗАВИСИМА държава|???Виж на кого прехвърли империята си Дерипасха , виж чия собственост са Газпром и Роснефт. ПРЕДЛАГАМ ТИ КЛИПЧЕТО: Кому на самом деле принадлежит Газпром и Роснефть | Pravda GlazaRezhet !!!А този на който си закичил снимката е в едно друго измерение . Ролята му сега се изпълнява от ДВОЙНИЦИ които при срещата с Меркал ползват преводачи. И първолаците в Русия знаят , че Путин е толкова Путин колкото аз съм ***. Разбира се този театър е на приключване , защото ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ САЩ - КИТАЙ минава точно през УРАЛ и Казахстан, който подобно на СИБИР също е завладян от китайците!!! Мисля , че нормалния ход на нещата в Русия е СМЯНА НА КАРАУЛА , който ще го направят не РУСНАЦИТЕ , а янките с техните израелски приятели. НЯМА КОЙ ДРУГ ДА СПРЕ КИТАЙЦИТЕ ОСВЕН РУСКИТЕ ВОЕННИ!!Разбира се с американска помощ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 12 rate down comment 4
ABBA
преди 4 години
"Силите са позиционирани и вече един срещу друг застанаха ОТ ЕДНАТА СТРАНА - САЩ , Израел и Русия, А ОТ ДРУГАТА - Китай, Иран , Северна Корея , Куба и Венецуела. "Смени си личният лекар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 9 rate down comment 5
крас
преди 4 години
НАРИЧАШ ДРЕВНИТЕ ПЕРСИ КАМИЛАРИ, КОЕТО МЕ КАРА ДА МИСЛЯ, ЧЕ ГИ ВЪЗПРИЕМАШ КАТО ЧАСТ ОТ СЕМИТСКИТЕ ПЛЕМЕНА С КОИТО ТЕ НЯМАТ НИЩО ОБЩО НИТО ПО КРЪВ НИТО ПО КУЛТУРА. Това което те направиха със свалянето на НЕУЛОВИМИЯТ за радарите американски БЕЗПИЛОТЕН САМОЛЕТ струващ точно 222.8 милиона долара с произведена в ИРАН /а не в Русия/ ракета земя - въздух направо побърка тримата коалиционни партньори, които утре се събират на среща в Израел.Оказва се, че ПЕРСИТЕ ПРИТЕЖАВАТ ОПАСНИ ОРЪЖИЯ подобни на тези които в бившата СССР наричаха "МЪРТВЕШКА РЪКА". Опасността от ВЪЗМЕЗДЕН УДАР срещу американските градове разположени по крайбрежието на САЩ е нещо което спря наказателната операция на янките. Да не забравяме и писмото на Тръмп отправено до непердсказуемия КИМ ЧЕН УН , който също не би имал нищо против да истреля няколко ЯДРЕНИ РАКЕТИ които падайки около американските крайбрежни води биха предизвикали нещо което ИРАН би направил с някоя приближила се до САЩ иранска гемия натоварена с ЯДРЕН ЗАРЯД.НЕЩАТА В СВЕТА СА СЕ ПРОМЕНИЛИ ТОЛКОВА МНОГО , ЧЕ "ОТВЕТНАТА" АМЕРИКАНСКА КИБЕРАТАКА СЕ ОКАЗВА , ЧЕ Е ПРЕДШЕСТВАНА ОТ ПОДОБНА ИРАНСКА АТАКА БЛОКИРАЛА КОМУНИКАЦИИТЕ НА АТАКУВАЩИТЕ АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ !!!КАРНАВАЛА СВЪРШИ. Силите са позиционирани и вече един срещу друг застанаха ОТ ЕДНАТА СТРАНА - САЩ , Израел и Русия, А ОТ ДРУГАТА - Китай, Иран , Северна Корея , Куба и Венецуела. Да не забравяме, за ПОДНЕБЕСНАТА ИМПЕРИЯ която е номер едно в света и американския сателит в Европа наречен Русия. Русия е една колонизирана от ЯНКИТЕ държава които притежават собствеността върху ВСИЧКИ руски природни ресурси.Е НЕ НА ВСИЧКИ.Не коментирам какво се случва на изток от Урал където в Сибир се говори само на КИТАЙСКИ!!! НЕ КОМЕНТИРАМ И КАКВО СЕ СЛУЧИ В КАЗАХСТАН И КАК КИТАЙ ЗАВЗЕ И ТОЗИ РУСКИ САТЕЛИТ.ФРОНТОВАТА ЛИНИЯ САЩ - КИТАЙ минава някъде по хребета на Урал и отива надолу към КАЗАХСТАН.СВЕТЪТ ВЧЕРА НЕ Е СВЕТЪТ ДНЕС.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 11 rate down comment 2
ABBA
преди 4 години
++1Ама вече янките не страдат от кумова срама, да се правят на добродетелни.Виж дедо Дони как мачка, без да се обяснява...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 19 rate down comment 3
Mavi Goz
преди 4 години
Мдам... А всички войни на САЩ и НАТО винаги са "абсолютно необходими", нали? "Лошият" винаги требва да бъде наказан, а кой е лошият, казват американците и техните медии... Съответно, знаеме и кой е винаги "добрият"... Та... сека война на добрите срещу лошите е абсолютно необходима и ти винаги си я подкрепял, нали...? :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 5 rate down comment 8
Sakamano
преди 4 години
Като ги засипят с ракети, доста ще замязат. Това в духа на черния хумор. Никога не съм подкрепял война, освен ако е абсолютно необходима.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още