IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ: Пазарът разполага със значително количество петрол

Твърде е рано да се прецени дали трябва да се прибягва до стратегическите резерви на САЩ, заяви Рик Пери в интервю за CNBC

20:45 | 16.09.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Рик Пери. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Рик Пери. Снимка: Ройтерс

Американският енергиен министър Рик Пери днес се опита да ограничи скока на цените на петрола, предизвикан от атаките над петролни съоръжения в Саудитска Арабия, изтъквайки "значителното количество разполагаем петрол", предаде Франс прес. 

"Пазарът разполага със значително количество петрол", подчерта пред CNBC Пери.

По думите му за момента е твърде рано да се прецени дали трябва да се прибягва до стратегическите резерви на САЩ в очакване на по-точна информация за щетите, нанесени на саудитските съоръжения.

Най-новият доклад на американската Агенция за енергийна информация сочи, че САЩ имат запаси от 644,8 милиона барела петрол.

Реки Пери заяви още, че Иран причинява "голяма бъркотия" в Близкия изток, но според него засега няма признаци, че ще бъдат необходими глобалните стратегически петролни резерви, за да бъде овладяно нарушаването на доставките от Саудитска Арабия, допълва ДПА.

По-рано днес американският енергиен министър обвини Иран, че е извършил нападение срещу целия свят.

"Това бе умишлена атака срещу глобалната икономика и глобалния енергиен пазар", каза Пери на Годишната конференция на Международната агенция за атомна енергия във Виена. Той изрази увереност, че "въпреки зловредните усилия на Иран пазарът е устойчив и ще отговори положително".

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още