IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секторът на здравеопазването отново помрачава настроението на Wall Street*

Силният скок при продажбите на дребно в САЩ вкарват нотка на оптимизъм сред инвеститорите

18:19 | 18.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните щатски борсови индекси започват днешната сесия без единна посока на фона на третия пореден ден, в който акциите на компаниите от сектора на здравеопазването отчитат спад в стойността, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 46,18 пункта, или 0,17%, като достига ниво от 26 495,72 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита спад от 0,14 на сто до 2896,50 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижава с 31,73 пункта, или 0,40%, до 7964,35 пункта.

Компаниите от сектора на здравеопазването, отчитат понижение в стойността на своите книжа общо с 5 на сто през тази седмица заради притеснения около някои предложения за промени в законодателството на демократите. Според изпълнителния директор на UnitedHealth Дейвид Уичман предложения като „Здравеопазване за всички“ на кандидата за президент Бърни Сандърс представлява „нож с две остриета“ и ще навреди на отношенията между пациентите и техните лекари, дестабилизирайки националната здравна система.

Акциите на Pfizer и Centene поевтиняват с близо 3%, като спадове отчитат още BiogenAllergan и Abiomed.

По-рано днес Bloomberg съобщи, че продажбите на дребно в САЩ са скочили през март с най-много от септември 2017 г. благодарение на ръста в продажбите на моторни превозни средства и покупките от бензиностанциите, което е сигнал, че потребителите осигуряват по-голяма подкрепа на икономиката.

Общите продажби през март са се повишили с 1,6% след неревизиран спад от 0,2% през предходния месец. Това надхвърля всички прогнози от проучването на Bloomberg за повишение с 1%.

От друга страна Федералният резерв на САЩ посочва в своя доклад от сряда, че американската икономика остава на пътя към растежа.

Темпът на растеж на икономиката се оказва „лек до умерен“ през март и началото на април. Той се е ускорил в някои от дванадесетте области на регионалните централни банки.

Във фокуса на инвеститорите продължава да бъде и настоящия сезон на отчетите. Своите корпоративни данни за първото тримесечие представиха днес компаниите Honeywell и BB&T, които успяха да надминат очакванията на анализаторите. Акциите на и на двете дружества поскъпват с повече от процент.

До момента повече от 78% от компаниите в индекса S&P 500, които вече са обявили отчетите си, са успели да надминат пазарните прогнози, посочват от FactSet.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 2,552% и 2,962%.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, напредва с 0,36% до 97,36 пункта.

Еврото поевтинява спрямо щатската валута с 0,48% до 1,1240 долара за евро.

FactSet също се търгува с понижение от 0,31% при 1,3002 долара за паунд.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се покачва с 0,17 долара до 71,90 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 0,12 долара до 63,88 долара за барел.

При търговията с ценни метали цената на златото отчита ръст от 0,06% до 1277,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още