Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Шестцифрена начална заплата: И Morgan Stanley плаща повече на новаците

Тенденцията за ръст в началните базови заплащания бе предизвикана преди месеци от Goldman Sachs

Шестцифрена начална заплата: И Morgan Stanley плаща повече на новаците

Една от централите на инвестиционната банка. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

След оплаквания от множество млади банкери за лошо заплащане все повече финансови компании повишават фиксираните си заплати. Morgan Stanley планира да плаща на своите младши инвестиционни банкери с 15 хил. долара годишно повече през първата и втората година, предава Ройтерс, позовавайки се на вътрешен източник.

Така те биха получавали базова заплата от най-малко 100 хил. долара през първата си година на назначението си и поне 105 хил. долара през втората година. Увеличенията на заплатите са били обявени вътрешнофирмено в сряда и трябва да влязат в сила от началото на август, съобщи бизнес изданието Business Insider. Досега младшите банкери са получавали 85 хил. долара за първата година и 90 хил.  долара за втората.

 

Още по темата
Във вътрешнофирмено проучване през пролетта младшите банкери в инвестиционната банка Goldman Sachs се оплакаха от дългото работно време, понякога по 100 часа седмично, нереалистичните срокове за решаване на поставените задачи и лошото заплащане, заплашвайки да напуснат. Главният изпълнителен директор на Goldman Sachs Дейвид Соломон обеща подобрения и повече персонал, за да разпредели работата на повече хора. В допълнение кампанията предизвика тенденция в цялата индустрия за по-високо заплащане на младите банкери.

Най-големите банки в света се конкурират за млади таланти и се опитват да ги задържат със сравнително високи заплати и бонуси. Deutsche Bank и швейцарската банка UBS също обявиха увеличение на заплатите за някои младши инвестиционни банкери. Швейцарската банка увеличи началните нива на заплати за младши анализатори, партньори и директори – на 100 хил. долара, 175 хил. долара и 275 хил. долара съответно – за първата им година. В третата година сумите достигат съответно 110 хил. долара и съответно 225 хил. долара за анализаторите.

Deutsche Bank повишава заплатата на анализаторите с 15 хил. долара, казва източник, запознат с плановете на компанията.

Фирмата ще плати на базираните си в САЩ анализатори в поделението за инвестиционно банкиране за първа година 100 хил. долара, а за втора година - 105 хил. долара годишно базово обезщетение, съобщи Bloomberg.
 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

1
 
4
 
1
преди 3 месеца
Няма профилна снимка
А при нас пенсиите ще се увеличат средно с 64 лв.

Още от САЩ
Американските индекси се възстановяват от пониженията на Черния петък