IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси чакат решенията на Фед на зелена територия*

С над 3% поскъпнаха акциите на Western Digital след споразумението с Toshiba

17:47 | 13.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските борсови индекси очакват решенията на Федералния резерв на зелена територия. Основният бенчмарк Dow Jones се покачва с 0,32% до 24 583,90 пункта. Акциите на Visa и Boeing са сред най-добре представящите се, като те отчитат повишаване на цената на книжата съответно с 0,54% и 0,31%.

По-широкият показател S&P 500 записва повишение от 0,20% до 2 669,38 пункта. При технологичния Nasdaq в началото на сесията се отчита ръст от 0,5% до 6 896,59 пункта. Цената, на която се търгуват книжата на Apple, Facebook и Paypal, нараства с между 0,9 и 2%. 

Ценните книжа на американската компания Western Digital поскъпват с повече от 3%, след като дружеството и японският технологичен гигант Toshiba постигнаха споразумение за продажбата на бизнеса с чипове за памет на Toshiba за 18 млрд. долара. Американската фирма ще оттегли исковете си за арбитраж в САЩ, които имаха за цел да спрат Toshiba от продажбата на бизнеса с чипове на консорциум, воден от Bain Capital. От своя страна, японската компания ще се откаже от съдебните обвинения срещу Western Digital, стана ясно по-рано в сряда от анонимни източници, цитирани от Bloomberg.

Пазарите са в очакване на новини от Федералния резерв по-късно тази вечер българско време. Нагласите са централната банка да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта, но по-важни за инвеститорите са знаците по отношение на това как данъчната реформа на администрацията на Доналд Тръмп може да засегне американската икономика, обобщава нагласите на пазара Ройтерс.

Инвеститорите ще обърнат внимание на начина, по който централната банка на САЩ ще балансира между стимулите за икономическия растеж, слабата инфлация и ръста на заплатите.

Последните позитивни макроикономически данни карат някои анализатори да спекулират, че новите прогнози, които се чакат от централната банка, ще доведат до четири увеличения на лихвите през следващата година.

Информацията е актуална към 17:02 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още