IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси отчитат лек ръст в очакване на мартенския протокол на Фед*

Цените на петрола отново се покачват на фона на предупреждението на Венецуела за спад в добива заради санкциите и прекъсването на електрозахранването

17:56 | 10.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните щатски борсови индекси стартират днешната сесия с леко повишение, като инвеститорите са насочили своето внимание към предстоящото публикуване на доклада от мартенското заседание на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 0,09 пункта към стойността си, достигайки ниво от 26150,67 пункта.

Широкият показател S&P 500 отчита ръст от 0,17 на сто до 2882,95 пункта.Технологичният измерител Nasdaq Composite напредва с 0,23% до 7927,60 пункта.

Акциите на технологичния гигант Apple поевтиняват с 0,05 на сто, след като кредиторът HSBC понижи рейтинга на компанията заради опасения, свързани с бизнеса с услуги на дружеството.

При останалите технологични компании ръст в стойността на акциите отчитат Alphabet и Facebook съответно с 0,37% и 0,09 на сто.

Книжата на Amazon поевтиняват леко с 0,07 на сто, докато тези на Microsoft поскъпват с 0,59%. Акциите на Disney от своя страна поскъпват с 0,50%, а тези на Comcast прибавят 0,40% към стойността си.

Погледът на пазарите е насочен към предстоящото предстаяне на доклада на централната банка на САЩ от заседанието през март, на което беше преразгледана паричната политика и икономическата прогноза за годината.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижава съответно до 2,47% и 2,89%.

При търговията с валути доларовият индекс отчита лек ръст от 0,14 на сто до 97,14 пункта.Еврото поевтинява спрямо щатската валута с 0,19%, като се търгува при 1,124 долара за евро.Британската лира се разменя с понижение от 0,03% при 1,3056 долара за паунд.

сащ сащ

На петролните пазари цената на сорт Брент, който се добива в Северно море, се покачва с 0,34% до 70,85 долара за барел.

Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват с 0,52% до 64,31 долара за барел.

Намаляването на производството на членовете на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и влиянието на американските санкции върху добива в Иран и Венецуела продължават да стимулират ръста при цените на петрола.

По-рано днес Ройтерс съобщи, че Венецуела е докладвала на ОПЕК, че добивът на петрол в страната се е понижил до нов дългосрочен минимум миналия месец заради санкциите и временното прекъсване на електричеството в страната. Това задълбочава ефекта от ограничаването на производството в световен мащаб и допълнително затяга доставките.

От друга страна цената на златото остава непроменена от стойностите в края на предходната сесия на фона на решението на Международния валутен фонд да намали своята прогноза за глобалния растеж до най-ниските нива от финансовата криза.

*Информацията е актуална към 17:05 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още