Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Щатските индекси отвориха с повишения на фона на новата вълна финансови отчети*

Цената на златото достига 3-месечно дъно заради позитивни икономически данни

Щатските индекси отвориха с повишения на фона на новата вълна финансови отчети*

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират днешната сесия на зелена територия, подкрепени от днешните корпоративни отчети за първото тримесечиет, представени от Bank of America, UnitedHealth Group и Johnson & Johnson, съобщава CNBC. 

Още по темата

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с 58,09 пункта, или 0,22%, до 26 442,86 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,23% до 2912,31 пункта.

Технологичният показател Nasdaq се покачва с 37,71 пункта, или 0,47%, до 8013,72 пункта.

Bank of America надмина прогнозите на анализаторите за печалбата благодарение на свиването на разходите с повече от очакваното и отбелязания ръст на положителния финансов резултат с 25% в Дирекция Банкиране на дребно.

Вторият по големина американски кредитор по активи заяви, че печалбата му за първите три месеца на годината се е повишила с 6% до 7,3 млрд. долара или до 70 цента на акция. За сравнение, прогнозите на анализаторите бяха за печалба от 66 цента на акция. Приходите остават сравнително непроменени спрямо година по-рано на ниво от 23 млрд. долара, което отговаря на очакванията на пазара.

Въпреки положителните данни акциите на Bank of America се търгуват с понижение от 2,30%.

От друга страна нетната печалба на най-големия в света мениджър на активи Blackrock се е понижила с 3% през първото тримесечие до 1,05 млрд. долара, или 6,61 долара за акция. Година по-рано печалбата бе в размер на 1,09 млрд. долара, или 6,68 долара на акция. Инвеститорите са били по-силно заинтересовани от по-евтините фондове, което пък свива приходите от такси, пояснява компанията. Анкетирани от FactSet анализатори обаче очакваха печалба от 6,04 долара за акция.

Книжата на Blackrock поскъпват с 2,56 на сто.

UnitedHealth Group и Johnson & Johnson също представиха отчети за първото тримесечие, които успяха да надминат пазарните очаквания.

Първата от двете компании обяви по-добри от очакваното печалба и приходи, като повиши прогнозата си за годишната печалба.

От друга страна J&J регистрира нетна печалба за тримесечието в размер на 3,75 млрд. долара, което е ръст от 14,2% спрямо година по-рано.

Акциите на J&J прибавят 2,58% към стойността си, докато тези на UnitedHealth отчитат спад в стойността в размер на 1,31 на сто.

Своите отчети днес обявиха още IBM и Netflix, докато CSX се очаква да направи това до края на деня.

На фона на тези новини доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повишава съответно до 2,58% и 2,986 на сто.

На валутните пазари доларовият индекс отчита лек ръст от 0,02 на сто до 96,96 пункта.

Еврото, паундът и йената поевтиняват спрямо щатската валута. Еврото се търгува с понижение от 0,03% при 1,1304 долара за евро, докато паундът се разменя за 1,3064 долара. Йената отчита спад в стойността си от 0,07%, като се търгува при 111,95 йени за долар.

На петролните пазари цената на Брент прибавя 0,08 долара към стойността си, като международният бенчмарк се търгува при 71,26 долара за барел.

Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поскъпват с 0,25 долара до 63,65 долара за барел.

Цената на златото се понижава с 0,7% до 1282,60 долара за тройунция, достигайки 3-месечно дъно на фона на положителните данни от големите икономики, които отслабват апетита за активи убежища. 

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow добави 150 пункта в началото на сесията*