IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси приключиха с ръстове след решението на Фед да запази лихвите

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до 2,034% след коментарите на централната банка на САЩ

23:18 | 19.06.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на фондовата борса в Ню Йорк завършиха днешната сесия на зелена територия, след като Комисията по отворения пазар към Федералния резерв на САЩ обяви, че ще запази непроменени основните лихви непроменени до края на годината, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който проследява търговията с акции на 30-те най-големи американски публични компании, напредна със 73,82 пункта, или с 0,28%, до 26 539,36 пункта. 

Широкият измерител S&P 500 отчита ръст от 0,41 на сто до 2929,80 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се повиши с 0,48% до 7992,17 пункта.

След края на своето двудневно заседание Комисията по отворения пазар към Фед обяви, че ще задържи непроменени нивата на основните лихви до края на тази година.

Членовете на комисията гласуваха 9 срещу 1 за запазване на основната лихва в диапазон от 2,25%-2,5%, която беше увеличена с четвърт пункта през декември 2018 г.

В своя основен сценарий членовете заявиха, че все още очакват „продължително разширяване на икономическата активност“ и движение към ниво на инфлацията от 2%, като в същото време осъзнават, че „несигурността по отношение на тази перспектива се е увеличила“.

Книжата на Apple поевтиняха с 0,29 на сто, след като стана ясно, че технологичният гигант разглежда варианта да измести между 15 и 30 процента от производствените си мощности от Китай в други страни на фона на засилващите се търговски спорове между Вашингтон и Пекин.

Ръководството на компанията е поискало от основните си доставчици да оценят разноските по изнасянето на производството от Китай към други страни и по точно към Виетнам, Индия, Индонезия, Малайзия и Мексико, както и да анализират перспективите за започване на бизнес в тях.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 2,034% и 2,543%.

При валутната търговия доларовият индекс, измерващ силата на американските пари спрямо шест конкурентни валути, отчет спад от 0,40% до 97,25 пункта.

Еврото поскъпна спрямо долара с 0,31 на сто, като се търгува при 1,1226 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижи с 29 цента, или с 0,47 на сто, до 61,85 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчетоха спад от 14 цента до 53,76 долара за барел.

От своя страна златото поевтиня с 0,1 на сто до 1348,8 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Иван Митев
преди 4 години
Общественото внимание е за ситуацията в САЩ, а пренебрегва съществената причина за ставащото местната проява на разпространена в света грешка за допускани щети от дейността на централната банка.Запазването на грешката на Федералният резерв подсигурява катастрофална американска криза. Все още началото на тази криза се отлага чрез взимане на нови държавни заеми, за сметка на завишени бъдещи щети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още