Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Щатските индекси се представят колебливо в очакване на стимули за икономиката*

Книжата на Snap поскъпват с над 30% след силния отчет за третото тримесечие

Щатските индекси се представят колебливо в очакване на стимули за икономиката*

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Основните щатски индекси се колебаят между ръстове и спадове в сряда, докато председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и финансовият министър Стивън Манучин продължават преговорите си по нов пакет от фискални стимули, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отписва 72,28 пункта към стойността си и достига ниво от 28 236,51 пункта. Широкият измерител S&P 500 е надолу с 0,17% до равнище от 3437,11 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite също отбелязва спад от 0,17% до 11 496,53 пункта.

Началникът на канцеларията на Белия дом Марк Медоус заяви, че Пелоси и Манучин постигат „добър напредък“ в преговорите по стимулите за икономиката, но „все още трябва да извървят известен път“ преди да бъде постигнато споразумение.

След срещата на Пелоси и Манучин във вторник Медоус заяви, че двамата ще говорят отново в сряда и изрази надежда да види „известно споразумение преди уикенда“.

Разговорът между Манучин и Пелоси във вторник беше продължение на усилията в последната минута за постигане на споразумение до изборите на 3 ноември. Демократите и администрацията на Тръмп опитват от месеци на преодолеят основни разногласия относно допълнителни мерки за стимулиране, включително доларовата им стойност, в момент, когато икономиката продължава да усеща бремето на коронавирусната пандемия.

Индексите отвъд океана се представят според предполагаемия напредък или липсата на такъв от конгресмените и във вторник приключиха сесията с ръст, след като Пелоси заяви пред Bloomberg TV, че е „оптимистка“ за потенциална сделка.

Икономистът от Goldman Sachs Алек Филипс обаче отбелязва, че „най-големите проблеми остават нерешени, а сделката не изглежда особено близо“.

„С големи различия и малко време изглежда невероятно Пелоси и Манучин да постигнат сделка преди изборите. По-важното е, че дори да бъде обявена принципна сделка през идните дни – това изглежда възможно, но не вероятно, малко вероятно е тя да бъде одобрена преди изборите“, допълва той.

Няколко компании обявиха резултатите си за третото тримесечие след края на търговията във вторник, включително Netflix. Цената на акциите на гиганта в стрийминга се понижава с 5,7%, след като компанията не отговори на очакванията за печалбата си и обяви по-малко от очакваните нови абонати.

Книжата на Snap обаче поскъпват с над 30% благодарение на по-силните от очакванията резултати през предходното тримесечие. Цената на акциите на Facebook и Alphabet също се покачва със съответно 4,7% и 2,9%.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа се повишава до съответно 0,807% и 1,611%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от шест основни валути, се понижава с 0,54% до 92,57 пункта. Еврото поскъпва с 0,42% до 1,187 долара, а паундът прибавя 1,57% към стойността си до 1,315 долара. Спрямо йената щатските пари поевтиняват с 0,88% до 104,56 йени за долар.

На стоковите пазари цените на петрола се понижават, след като изненадващо увеличаване на запасите от суров петрол в САЩ засилиха притесненията от прекомерно предлагане в глобален план, а ръстът на случаите на COVID-19 в света засилва опасенията за спад на търсенето на петрол.

Контрактите върху международния бенчмарк Брент с доставка за декември поевтиняват с 1,33 долара до 41,79 долара за барел. Контрактите върху американския лек суров петрол WTI отписват 1,57 долара от стойността си до 40,13 долара за барел.

Американските фючърси върху златото поскъпват с 0,8% до 1931 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 18,25 ч. българско време. 

По статията работи: Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Слабото представяне на технологичните акции потопи американските индекси