IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси се възстановяват частично след старта на сесията*

Положителните резултати при отчетите за тримесечието на компаниите влияят благоприятно на Wall Street

18:05 | 25.10.18 г. 16
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Акциите на Wall Street поскъпват, което позволява на щатските индекси да се възстановят частично от загубите от предходната сесия, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбелязва повишение от 183 пункта, или 0,75%, до 24 766,59 пункта, след като в края на сесията от сряда той изтри целия си ръст за годината, понижавайки се с повече от 600 пункта. 

Широкият бенчмарк S&P 500 прибавя 1,08% към стойността си, като достига ниво от 2684,68 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite се повишава със 128 пункта до 7237,01 пункта.

Данните показват, че за октомври Dow и S&P 500 са се понижили съответно със 7,1% и 8,9 на сто, докато загубата за Nasdaq се изчислява на 11,7%.

Пазарните анализатори търсят причината за слабата серия, поглеждайки извън пределите на САЩ. Според тях някои от основните фактори за негативните резултати на борсовите индекси могат да се намерят в проблематичния проектобюджет на Италия, който беше върнат за преразглеждане от Европейската комисия, както и в убийството на саудитския журналист дисидент Джамал Кашоги, което предизвика силни дипломатически сътресения по оста Рияд-Вашингтон.

usa usa

Анализаторите са в очакване и на последиците от влизането в сила в началото на ноември на американските санкции срещу Иран, които ще ударят нейния основен отрасъл – производството на петрол.

Положително влияние върху щатските индекси оказаха финансовите отчети на американските компании за третото тримесечие, като много от тях успяха да надминат очакванията на анализаторите.

Един от пионерите на Силициевата долина Microsoft обяви печалба и приходи от продажби за периода юли-септември, които лесно надминаха прогнозите на пазарите. Това помага на акциите на компанията да поскъпнат с 4,5 на сто.

По-рано днес американският производител на електромобили Tesla отчете нетна печалба, положителен паричен поток и по-голям марж от очакваното за последното тримесечие, с което изпълни обещанието на главния изпълнителен директор Илон Мъск, че ще излезе на печалба, тъй като по-големите производствени обеми на новия Model 3 започнаха да се отплащат.

Общите приходи са се увеличили повече от два пъти до 6,82 млрд. долара, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 6,33 млрд. долара.

Но не всички доклади за тримесечието бяха положителни. Акциите на производителя на интегрални схеми AMD поевтиняха с повече от 13 на сто, след като компанията понижи прогнозата си за четвъртото тримесечие. 82% от компаниите на S&P 500, които вече обявиха своите резултати за периода, са успели да надминат очакванията на анализаторите.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се вдига до 3,136%, докато тази по 30-годишните облигации постига ръст до 3,346 на сто.

При валутните пазари индексът на долара, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се повишава с 0,15% до 96,58 пункта. Британската лира поевтинява спрямо долара с 0,47 на сто като се търгува за 1,282 долара. Еврото също задрасква 0,14% от стойността си, като достига ниво от 1,139 долара.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 82 цента до 75,35 долара за барел, докато фючърсите върху американският лек суров петрол WTI с доставка през декември поевтиняват с 21 цента до 67,03 долара за барел.

Цената на златото отбелязва спад от 0,36% до 1229,15 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:25 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 2
studioaa
преди 5 години
Това ще са 11% от БВП. Само страните от третия свят, страни като нас и Турция може да имат дефицит от над 10% от БВП. Това ще е нов дълг по-голям от цялата икономика на Италия или Русия за 12 месеца. Ти наистина се шегуваш ако мислиш, че това ще мине лесно. Япония е по-производителна на служител от САЩ и следователно може да толерира по-висок дълг. Ще имаме дългова криза или дори валутна криза ако харчовете не бъдат орязани спешно. САЩ вече са минавали през хиперинфлация 3 пъти в историята си за последен път по времето на Картър и тогава статутът има на лидер не им помогна. Дивидентите в момента са изкуствено напомпани с данъчните облекчения на Тръмп, но това ще бъде еднократно. Иначе са смешни дивидентите всичките сини чипове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 4 rate down comment 1
Lemon's
преди 5 години
Умните "пари" напускат ПЪРВИ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 2
studioaa
преди 5 години
Виж този клип от шоуто на Кавуто където сривовете напоследък са обяснени: youtube.com/watch?v=Hspwyl5oqykЧувствай се предупреден.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 2
studioaa
преди 5 години
Мечите настроения днес са буквално навсякъде аз не знам ти къде гледаш. Търговския дефицит е рекорден, бюджетния дефицит също ще премине 2 трилиона $ за 2019 или дори 2.4 $ трилиона. Кой ще купи тези книжа и на каква цена? Според мен цената ще е над 4.5% или дори над 5%. Лихва от порядъка за 6% за бизнеса и домакинствата ще донесе масови фалити и реално половината длъжници ще станат неплатежоспособни. Тогава акциите ще се сринат по стойност и ще станат много неатрактивни, а САЩ ще са или в състояние на фалит или в състояние на хиперинфлация. Кой ще гласува за президент, който е донесъл такава катастрофа на страната си??
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
studioaa
преди 5 години
Аз вярвам, че скоро (18-24) месеца ще видим DJIA на ниво 10-11 хил, NASDAQ на ниво 1800-2000, а S&P500 на ниво от около 1100-1200. Тогава наистина ще е добър момент за покупка може би ако все пак някой нормален демократ, не социалист стане президент на САЩ през 2020. Всички балони се пукат не забравяй и дали сегашния ще се спука след 2 седмици и след няколко месеца няма голямо значение защото резултатът ще е същия и в двата случая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 3
studioaa
преди 5 години
Ти наистина в момента си тотално обзет от тотално ирационални емоции. Мечият пазар го има откакто търговията и парите съществуват и няма нищо общо с човешката глупост. Мечият пазар е завръщане към действителността след глупавото бичо вярване, че цената на нещо няма да спре да расте без значение от фундаментите на пазара. Мечият пазар е абсолютно необходим, за да се ликвидират множеството безумни инвестиции по време на ирационалния бичи ръст иначе ще се получи натрупването им и масово обедняване и използване на ресурсите по нерационален начин както е положението днес. Предстоящият мечи пазар не зависи от Тръмп и не се причинява от него и администрацията му и опитите да се спре процеса с данъчни облекчения, харчене и всякакъв вид стимули няма да спре падането на акциите съвсем скоро... Играта свърши и е време да събуждане след красивата илюзия създадена от политици и централни банкети от 2008 насам...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
studioaa
преди 5 години
Няма нужда от основания за спад когато се намираме в мечи пазар. В мечия пазар акциите вървят надолу по подразбиране защото имаме постоянни разпродажби с растяща скорост и няма нужда от причина за това друга, че сме в края на кредитния цикъл т.е фазата балон и играчите искат се изтеглят от пазара, за да избегнат неизбежното поевтиняване на акциите им причинено от високи лихви и надценяване на активите. Значи балъците, които още не са схванали, че сме в мечи пазар разбира се вярват, че моментът е добър за покупка и те са чакали нещо точно такова, за да увеличат вложенията си. Точно тази фалшива надежда причинява рефлекса на умрялата котка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 3
studioaa
преди 5 години
Отново имаме рефлекс на умрялата котка като миналата седмица. Сривовете ще продължат утре или следващата седмица с още по-голяма скорост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Убийствен анализ на тИслата :) Вервайте ми, много е интересен:https://***.youtube.com/watch?v=hbLSmWR29Ug10 неприятни факта за Тесла и Илон Мъск
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още