IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси стартират без единна посока в очакване на протокола на Фед*

Паладият достигна нови рекордни нива в часовете преди началото на сесията, преминавайки границата от 1500 долара за тройунция

17:41 | 20.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват днешната сесия без единна посока, като инвеститорите са насочили своето внимание към протокола от заседанието на Федералния резерв от януари, който ще бъде публикуван по-късно днес, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се разделя с минималните 0,01% от стойността си, като достига ниво от 25 888,16 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчита спад от 0,06 на сто до 2778,05, докато технологичният показател Nasdaq Composite се покачва с 0,11% до 7495,04 пункта.

В края на януари от Фед заявиха, че ще бъдат „търпеливи“ по отношение на затягането на паричната политика и ще запазят лихвените проценти без промяна.

По-късно вечерта (21ч българско време) централната банка ще разкрие своя доклад от януарското си заседание, който може да хвърли известна светлина върху курса, който Фед ще следва през следващите месеци на годината.

От друга страна продължават преговорите между Пекин и Вашингтон за постигане на търговско споразумение преди изтичането на временното примирие на 1 март.

Ако двете страни не стигнат до сделка, САЩ ще увеличат размера на митата върху вносните китайски стоки от 10% на 25%.

Президентът Доналд Тръмп допусна, че е възможно да удължи срока на временното примирие, при положение че все пак преговарящите постигнат значителен напредък.

Акциите на американската фармацевтична компания CVS Health поевтиняват с повече от 8%, след като тя понижи прогнозите си за приходи и печалба през 2019 г. Основната причина за това е приключилото придобиване на Aetna през ноември 2018 г. за близо 70 млрд. долара.

Във вторник най-големият търговец на дребно Walmart обяви, че е надминал очакванията за печалба и приходи, а онлайн продажбите ѝ са се увеличили през четвъртото тримесечие на миналата година.

Печалбата на компанията през четвъртото тримесечие е била 3,69 млрд. долара или 1,27 долара на акция. В началото на сесията акциите на Walmart се търгуват с понижение в стойността от 1,90%.

Книжата на Apple поскъпват с 0,98% въпреки настояването на американския производител на чипове Qualcomm търговските регулатори на САЩ да забранят вноса на iPhone заради продължаващата патентна битка между двете компании.

сащ сащ

Qualcomm иска подобна забрана, надявайки се да нанесе сериозен удар на Apple преди основния съдебен процес в средата на април в Сан Диего във връзка с лицензионните ѝ патентни практики.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа отчита ръст съответно до 2,646% и 3,001%.

При валутните пазари доларовият индекс прибавя 0,02% към стойността си, достигайки равнище от 96,54 пункта.

Еврото и британската лира поевтиняват спрямо долара съответно с 0,02% и 0,31 на сто. Еврото се търгува при 1,1338 долара за евро, докато паундът се разменя за 1,3024 долара.

На петролните пазари новината за прогнозираното увеличение в добива на американски шистов петрол понижи цените на основните сортове. Брент се търгува със спад от 0,46 долара при 65,99 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поевтиняват с 0,39 долара до 55,70 долара за барел.

Цената на златото се покачва с 0,22% до 1347,70 долара за тройунция, докато в часовете преди старта на сесията паладият успя да отбележи нов рекорд, преминавайки границата от 1500 долара, като се търгуваше за 1502 долара за тройунция, преди да достигне сегашното равнище от 1490 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още