IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси започват вяло последната сесия от седмицата*

Инвеститорите са под влиянието на отчетите и новините за разпространението на коронавируса

17:56 | 23.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните щатски индекси започват последната сесия от работната седмица разнопосочно, а Wall Street продължава да е в очакване на допълнителни фискални стимули. Инвеститорите са под влиянието също на отчетите и на новините за коронавируса, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average е надолу с 5,53 пункта до ниво от 28 357,73 пункта. Широкият измерител S&P 500 нараства с 0,15% до равнище от 3458,34 пункта. Технологичният показател Nasdaq Composite се понижава с 0,25% до ниво от 11 475,92 пункта.

Книжата на Intel поевтиняват с 10% след обявяването на смесени данни от производителя на чипове. Печалбата на компанията отговори на очакванията на анализаторите, но приходите от бизнеса й с центрове за данни бяха под прогнозите.

В същото време цената на акциите на Gilead Sciences се повишава с 3,7%, след като Агенцията по храните и лекарствата одобри медикамента на компанията „Ремдесивир“ за използване при лечение на коронавирус.

В четвъртък президентът Доналд Тръмп и бившият вицепрезидент Джо Байдън участваха в последния президентски дебат преди изборите на 3 ноември. Двамата обсъдиха широк кръг от въпроси по време на дебата, включително коронавирусната пандемия, външната политика и здравеопазването. Фючърсите обаче останаха почти непроменени по време на дебата.

Байдън водеше в повечето национални допитвания преди дебата на фона на нарастващата възможност за т. нар. Синя вълна. Някои инвеститори смятат, че убедителна победа на демократите може да доведе до ръст на цените на акциите в краткосрочен план. Но легендарният хедж фонд мениджър Пол Тудор Джоунс предупреди в четвъртък, че подобен сценарий може да подложи на натиск акциите в дългосрочен план.

През последните седмици трейдърите следят събитията във Вашингтон, като опитват да преценят перспективите за постигане на сделка по нов пакет от мерки в подкрепа на икономиката. Редица пазарни експерти и икономисти, включително гуверньорът на Федералния резерв Джером Пауъл, смятат, че е наложително конгресмените да постигнат сделка по нов пакет от стимули.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и по 30-годишните американски държавни ценни книжа достига нива от съответно 0,845% и 1,66%.

На валутните пазари доларовият индекс, който следи представянето на щатските пари спрямо кошница от шест основни валути, се понижава леко с 0,01% до 92,96 пункта. Еврото поскъпва с 0,08% до 1,183 долара, а паундът поевтинява с 0,47% до 1,302 долара. Спрямо йената щатските пари прибавят 0,05% към стойността си до 104,87 йени за долар.

На стоковите пазари цената на петрола продължава възходящата линия от предходната сесия, след като руският президент Владимир Путин заяви, че е готов за удължаване на рекордното свиване на добива заради пандемията от COVID-19.

Контрактите върху международния бенчмарк Брент прибавят 12 цента към стойността си до 42,57 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI поскъпват с 10 цента до 40,74 долара за барел. И двата контракта обаче се насочват към първата си седмична загуба от три седмици насам.

Американските фючърси върху златото поскъпват с 0,5% до 1914,10 долара за тройунция и се насочват към седмичен ръст след отслабването на долара и стремежа на инвеститорите към активи убежища заради несигурността около коронавирусната пандемия и преди президентските избори в САЩ.

*Информацията е актуална към 17,05 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още