IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските индекси завършиха без единна посока в очакване на срещата на Г-20

Книжата на Eldorado Resorts поевтиняха с 10,64% на фона на постигнатото споразумение за придобиване на конкурента Caesars Entertainment за общо 8,6 млрд. долара

23:11 | 24.06.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Основните индекси на фондовата борса в Ню Йорк завършиха днешната сесия без единна посока в очакване на срещата между американския президент Доналд Тръмп и китайския държавен глава Си Дзинпин в рамките на форума на Г-20 по-късно тази седмица, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който проследява търговията с акции на 30-те най-големи американски публични компании, напредна с 0,10 на сто до 26 745,41 пункта.

Широкият показател S&P 500 се понижи с 0,11% до 2947,28 пункта. 

Технологичният измерител Nasdaq Composite отчете ръст от 0,26% до 8010,61 пункта.

Инвеститорите са насочили своето внимание към предстоящите разговори между Доналд Тръмп и Си Дзинпин по време на срещата на върха на страните от Г-20, като надеждите има са насочени към постигане на споразумение и прекратяване на търговската война между двете най-силни икономики в света.

По-рано през деня китайският зам.-търговски министър Уан Шоууън заяви, че Китай и САЩ трябва да направят компромиси в търговските преговори.

Говорейки по време на брифинг относно срещата на върха на Г-20, Уан сподели, че преговорите между търговските екипи на двете страни вече са в ход, без обаче да дава подробности по случая.

Принципите на Китай са ясни, посочва още министърът – взаимно уважение, равенство и взаимна изгода, като двете държави трябва да се срещнат „по средата“.

Книжата на Eldorado Resorts поевтиняха с 10,64% на фона на постигнатото споразумение за придобиване на конкурента Caesars Entertainment за общо 8,6 млрд. долара в брой и акции.

Сделката ще създаде най-голямата казино корпорация в САЩ.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 2,016% и 2,547%.

При валутните пазари доларовият индекс отчете спад от 0,23 на сто до 96 пункта. Еврото поскъпна с 0,26%с прямо долара, като се  търгува при 1,1396 долара за евро.

На петролните пазари цената на американския лек суров петрол WTI се повиши с 0,8 на сто до 57,90 долара за барел.

От своя страна златото също прибавя към стойността си 0,8%, като се търгуваше в края на сесията при 1411,80 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още