Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Щатските индекси завършиха без единна посока въпреки добрите отчети на JPMorgan Chase и Citigroup

Инвеститорите вече са насочили своето внимание към утрешния ден, когато се очаква САЩ и Китай да подпишат дългоочакваната първа фаза от търговската сделка

Щатските индекси завършиха без единна посока въпреки добрите отчети на JPMorgan Chase и Citigroup

Снимка: Ройтерс

Повечето от основните индекси на Нюйоркската фондова борса приключиха днешната сесия на червена територия въпреки силните корпоративни отчети, които представиха някои от банките, чиито акции се търгуват на Wall Street, съобщава CNBC. 

Още по темата

Технологичният показател Nasdaq и широкият измерител S&P 500 закриха сесията с понижения от съответно 0,28 на сто и 0,21% до 9247,80 пункта и 3281,34 пункта, докато бенчмаркът на сините чипове Dow Jones успя да завърши с лек ръст от 0,06 на сто до 28 925,29 пункта.

J.P. Morgan Chase обяви силни финансови резултати за тримесечието, като печалбата и приходите на банката успяха да надминат очакванията на анализаторите. Това изпрати цената на акциите на кредитора с 1,5 на сто в посока нагоре.

В същото време Citigroup се възползва от растежа на бизнеса с кредитни карти и потребителски кредити през миналата година, увеличавайки печалбата си с осем процента в сравнение с 2018 г. до 19,4 милиарда долара.

Нетната печалба на Citigroup нарасна през последното тримесечие на 2019 година с 15% до 4,98 млрд. долара (или по 2,15 долара за акция), спрямо 4,31 млрд. долара (или по 1,64 долара за акция) година по-рано, докато осредните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 1,81 долара за една акция.

От друга страна Wells Fargo отчете спад на тримесечната си печалба с цели 55% до 2,55 млрд. долара (или по 0,60 долара за акция) спрямо 5,71 млрд. долара (или под 1,12 долара за една акция) година по-рано, докато инвеститорите и анализатори очаквах печалба от 1,12 долара за акция.

Основният фокус на инвеститорите вече е насочен към утрешния ден (15 януари), в който се очаква преговарящите страни на САЩ и Китай да подпишат първа фаза от търговското споразумение, което временно ще доведе до прекратяване на продължилата повече от година търговска война между двете най-силни икономики в света.

На фона на тези събития на облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се понижи съответно до 1,814% и 2,274%.

При валутната търговия доларовият индекс бележи  ръст от 0,03% до 97,38 пункта. Еврото, от своя страна, се търгуваше със спад в стойността спрямо долара от 0,06 на сто при 1,1126 долара за евро.

На фючърсните пазари цената на петролния бенчмарк сорт Брент се покачи с 31 цента до 64,51 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол WTI прибави 15 цента, достигайки ниво от 58,23 долара за барел.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Wall Street започва с оптимизъм въпреки рекордните молби за помощ при безработица*