Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Щатските пазари показват смесени резултати на фона на двудневната среща на Фед*

Много анализатори очакват растежът на американската икономика да се забави през 2019 г. заради търговските конфликти с Китай, Канада и Европа

Щатските пазари показват смесени резултати на фона на двудневната среща на Фед*

Снимка: Ройтерс

Двудневната среща на банкерите от Фед е във фокуса на щатските борси, които отчитат смесени резултати в началото на сесията във вторник, предава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчита ръст от 0,12% до 26594,74 пункта.

Широкият бенчмарк S&P 500 прибавя 0,01% към стойността си, достигайки 2919,75 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite за момента бележи понижение от 0,09 на сто до 7986,06 пункта. 

Още по темата

Представянето на американските борси е повлияно най-вече от доброто представяне на компаниите от банковия сектор.

Акциите на инвестиционната банка Bank of America поскъпват с 0,3 %, докато JP Morgan и Citigroup прибавят съответно 0,5% и 0,7% към стойността на книжата си. Goldman Sachs напредва с 0,2 на сто, докато Morgan Stanley добавя 0,4%.

В центъра на вниманието на днешната сесия е срещата на банкерите на Федералния резерв, на която ще се реши да повиши водещата си лихва за трети път тази година с четвърт процентен пункт.

Наблюдателите на Фед следят за признаци дали централната банка ще забави темпото на повишение на водещата си лихва през следващите няколко месеца. Много анализатори очакват растежът на американската икономика да се забави през 2019 г., отчасти заради търговския конфликт с Китай, Канада и Европа.

По-рано през деня стана ясно, че администрацията на американския президент се обръща към своите съюзници в Европа и Азия за сключването на търговски споразумения след поредното влошаване в отношенията между САЩ и Китай заради новите мита, които двете страни си размениха. Представители от Вашингтон вече имат планирани срещи със свои колеги от Европейския съюз (ЕС) в опит да се постигне напредък по рамката за разширяване на търговския обмен от юли.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните държавни ценни книжа отбелязва ръст с 0,022 на сто до 3,10%, докато тази по 30-годишните облигации се повишава с 0,024% до 3,234 на сто.

При валутните пазари индексът на долара, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, бележи понижение с 0,16% до 94,03 пункта. Британската лира поскъпва с 0,27% спрямо долара като се търгува за 1,3156 долара. От своя страна еврото прибавя 0,32% към стойността си като се разменя за 1,1782 долара.

На петролните пазари фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate се повишават с 50 цента до 72,58 долара за барел. Цената на международния бенчмарк Brent бележи ръст с 81 цента до 82,01 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,1% до 1200,08 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:35 ч.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Подновеното напрежение върху технологичните акции оцвети Wall Street в чевено