IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските пазари се възстановяват от загубите си през предишните дни*

Dow се повиши с над 150 пункта в началото на сесията

17:47 | 16.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американските борси отново поеха нагоре в четвъртък, възстановявайки се от няколко последователни спада, благодарение на силните резултати за тримесечието на Cisco Systems и Wal-Mart, коментира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се повиши с над 150 пункта, като Cisco and Wal-Mart се представят най-добре в бенчмарка.

Cisco отчете печалба и приходи, които задминаха очакванията на пазарите, подкрепен отчасти от силните продажби на софтуерните си приложения. Акциите на компанията поскъпнаха с 6,3% и са напът да отбележат най-добрата си сесия от 11 февруари 2016 г.

В същото време Wal-Mart също отбеляза по-добри от очакванията печалба и приходи, което изпрати акциите на компанията с над 8% нагоре. Резултатите на търговеца на дребно са подкрепени от ръст на хранителните продукти и онлайн продажбите.

Като цяло резултатите за третото финансово тримесечие предполагат, че инвестициите продължават да имат благоприятно влияние върху растежа и показват, че Wal-Mart ефективно се конкурира в трудната среда на търговията на дребно“, казва анализаторът в Stidel Марк Астрахан.

Основният индекс S&P 500 се повишава, като най-добре се представят секторите на потребителските стоки и информационните технологии. NetApp, чиито акции поскъпват с над 15%, и Wal-Mart се най-добре представящите се в бенчмарка.

Технологичният индекс Nasdaq composite задминава и Dow, и S&P с ръст от почти 1%.

Акциите „се възстановяват тази сутрин в това, което се оказва година на невероятна устойчивост за класа активи, заглушавайки мечките“, казва Ник Райх, главен изпълнителен директор на The Earnings Scout. “Пазарните мечки следяха [движението] внимателно вчера, но отново потънаха в сън днес“.

На пазра на облигации доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се повишава до ниво от 2,356%, а по двегодишните държавни облигации - 1,712%.

Индексът на долара също е нагоре с 0,13% до 93,84 пункта.

След сутрешния си ръст фючърсите върху американския суров петрол WTI отново се понижават леко с 2 цента, или 0,04% до 55,31 долара за барел, а върху петрола сорт Брент - със 7 цента, или 0,11%, до 61,80 долара за барел.

Фючърсите върху златото обаче се вдигат с 2,08 долара до 1279,78 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17.30 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още