IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатските пазари започват сесията със спадове в очакване решението на Фед*

Инвеститорите ще търсят сигнали за бъдещите ходове на централната банка по паричната политика

17:29 | 08.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Щатските пазари откриха сесията с понижения в четвъртък след големите ръстове предишния ден, след като инвеститорите се фокусираха върху последното решение на Федералния резерв по паричната политика, което предстои да излезе днес, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average спада с 12 пункта, а акциите на Procter & Gamble се представят най-добре.

Основният показател S&P 500 е надолу с 0,30%, воден от сектора на потребителските стоки.

Технологичният бенчмарк Nasdaq Composite изостава с 0,45%, след като цената на акциите на Qualcomm рязко се понижи.

Очаква се Фед днес да остави лихвените проценти без промяна, но инвеститорите ще търсят сигнали за бъдещите ходове на централната банка по паричната политика. Фед повиши лихвите вече три пъти тази година и вероятно ще ги увеличи още веднъж до края на 2018 г.

Движениqята в четвъртък се случват след острите ръстове на основните индекси вчерашния ден след резултатите от междинните избори в САЩ. S&P 500 и Dow записаха увеличение от по над 2%, с което отбелязаха най-големите си ръстове след междинни избори от 1982 г. насам.

Резултатът от изборите, в който републиканците си запазиха контрола над Сената, но го изгубиха за сметка на демократите в Камарата на представителите, бе до голяма степен очакван. Той премахна една от причините за несигурност, с които се борят инвеститорите.

На валутните пазари цената на еврото спадна, след като Европейската комисия понижи прогнозите си за растежа на Италия, засилвайки опасенията за дълговете и икономическите перспективи пред третата по големина икономика в еврозоната.

След новината еврото излезе на негативна територия до 1,404 долара. Единната валута след това леко се възстанови до 1,1431 долара, отбелязвайки ръст от 0,07% за деня.

Доларът обаче се отдръпна от най-ниското си ниво от две седмици и половина, достигнато в сряда. Индексът на валутата се повиши с 0,19% до 96,18 пункта.

На суровинните пазари фючърсите върху американския суров петрол WTI се понижиха с 26 цента, или 0,42%, до 61,41 долара за барел, а върху сорта Брент – с 32 цента, или 0,44%, до 71,75 долара за барел.

Златото също поевтинява, като контрактите му са с 1,10 долара надолу до 1225,10 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:15 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още