IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще стигне ли S&P 500 1800 пункта?

Мнозина смятат, че през остатъка от годината ще се наблюдава неочакван скок на цените на фондовата борса

12:38 | 22.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Миналата седмица погледите бяха отправени към стойности около 1740 на фючърсите върху индекса S&P E-mini, а достигнатите такива бяха същите като от петък. По този начин пазарът свърши чудесна работа и се приближи до крайната си цел – оживление, което ще му вдъхне оптимизъм.

Мнозина смятат, че през остатъка от годината ще се наблюдава неочакван скок на цените на фондовата борса, тъй като през изминалия период преобладаваше оптимизъм. След преодоляването на проблемите на правителството и отбелязаните рекордните висини мнозина виждат пазара като неограничен и закономерно вървящ към оптимистичен период.

Всъщност почти всички участници на пазара са убедени, че Федералният резерв им пази гърба и е невъзможно да се случат значителни изменения на пазара. Така че въпросът е до каква степен трябва да стигне увереността за да се случи подобно изменение, а тенденциите сочат, че все още сме доста далеч от подобни стойности. Дори е възможно да сме по-близо до върха, отколкото очакваме.

Но вместо да гледаме към определен връх, би било по-мъдро да се обърне внимание на сигурността в настоящата ситуация. И докато тази сигурност бива поддържана, можем да се стремим към растеж.

Вижте още във видеото на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Гари
преди 10 години
Определено ще стигне 1800. Но няма да е тази година. И преди да стигне 1800, нищо чудно да стигне 800. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още