IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След технологичните проблеми Boeing отново е готов за атака на пазара

Очаква се до края на годината производството на модела 787 Dreamliner да се удвои до десет самолета на месец

17:25 | 30.05.13 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<span class="Lbl">Новият Boeing 747-8 Intercontinental</span>. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Новият Boeing 747-8 Intercontinental. Снимка: Ройтерс

Американският производител на самолети Boeing вече гледа напред в бъдещето и планира да обнови моделите си, след като преди време бяха открити дефекти в акумулаторните им батерии и други части, предаде Bloomberg, цитиран от Bulgaria On Air. Компанията разчита на дългоочаквания модел 787 Dreamliner, както и на бъдещата по-голяма и луксозна версия на 777, за който клиентите все още се редят на опашки пред фабриките.

От Boeing заявиха, че ще продължат да работят с външни партньори за производството на някои части на новия 787, въпреки критиките, че са дефектни. Така например проблемните литиево-йонни батерии се правят в Япония, някои компоненти от опашката - в Италия, а в други държави - части от крилата и фюзелажа.

Предизвикателството при аутсорсинга е да бъде запазено високото качество, но на сравнително ниска цена, коментират от компанията.

 "Имаме много широка верига на доставчици за този самолет и ще се придържаме към нея. Доволни сме от партньорствата с доставчиците по целия свят, включително в Китай", казва Лари Лофтис, директор на програмата за модела 787.

Дори след проблемите с батериите и "заземяването на машините" в завода в Еверет, щата Вашингтон, все още се произвежда Boeing 787. Досега от производствената линия излизаха по пет самолета на месец, а през май - до седем. Амбициите на компанията са до края на годината от заводите в Еверет и Южна Каролина да излизат по десет летателни машини месечно.

Частите за новата модификация на Boeing 787-9 Dreamliner вече пътуват към поточната линия, а източници, близки до компанията, твърдят, че на авиошоуто в Париж през юли тази година се очаква официалното обявяване на следващия модел Boeing 787-10.

Програмата за развитие на новия 777X пък получи одобрението на борда на директорите в компанията, но се появиха въпроси защо тя трябва да започне точно сега, когато продажбите на стария модел 777 са силни, а на 747 Intercontinental се понижават.

 "Засега няма крещяща нужда от смяна на модела 777, но цикълът на развитие на новите самолети е доста дълъг и затова е време да начертаем плановете си“, казва Скот Фанчър, директор на авиационната програма на Boeing.

"Фактите показват, че продажбите на новия 747 няма да бъдат "изядени" от новата линия самолети. Той има отлични характеристики и е изключително надежден, пасажерите го харесват, така че очакваме той да набира все повече сила", коментира Фанчър.

Вижте повече във видеото на Bloomberg тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още