IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смесена сесия за щатските индекси

Пред старта на корпоративния сезон Dow Jones постигна минимален ръст, докато S&P 500 и Nasdaq Composite приключиха търговията на червено

23:30 | 11.04.11 г.
<p><i>Снимка: Ройтерс</i></p>

Снимка: Ройтерс

Американските индекси приключиха търговията в понеделник със смесени резултати.

Dow Jones Industrial Average отбеляза минимален ръст от 0,01% до 12 381,11 пункта. S&P 500 загуби 0,3% до 1 324,46 пункта, а Nasdaq Composite се понижи с 0,3% до ниво от 2 771,51 пункта.

По-рано в сесията акциите се търгуваха с повишения, но тонът стана по-предпазлив по време на следобедната търговия, след като инвеститорите насочиха поглед към корпоративните резултати.

Alcoa, чийто отчет се очаква след края на търговията, ще е първата компания от състава на Dow, която ще представи резултатите си. По-късно тази седмице се очакват и отчетите на JPMorgan и Google.

Според изчисления на Thomson Reuters към миналата седмица се очаква печалбите на компаниите от индекса S&P 500 да нараснат с около 11% спрямо първото тримесечие на 2010 г. Приходите се прогнозира да се повишат с 8%.

„Очакванията са резултатите да не разочароват”, коментира пред CNN Money Марк Лусчини, главен инвестиционен стратег в Janney Montgomery Scott.

Въпреки това, допълва той, инвеститорите ще търсят знаци за това как компаниите се справят с растящите цени на петрола и други основни борсово търгувани стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още