IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смесените сигнали за рестартирането на икономиката объркват трейдърите на Wall Street

В Здравната комисия на Сената ще се проведе обсъждане на необходимостта от възобновяване на икономическата активност

17:42 | 12.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Основните индекси на Нюйоркската фондова борса започват сесията във вторник със смесено представяне, докато инвеститорите оценяват възможните последици от опитите за възобновяване на икономическата активност, информира CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 73,87 пункта, или с 0,33%, до ниво от 24 301,49 пункта. Широкият измерител S&P 500 намалява с 1,53 пункта, или 0,05%, до 2 928,74 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite регистрира спад от 0,02%, или 2,22 пункта, до 9 190,13 пункта.

Д-р Антъни Фочи, директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести, ще бъде изслушан от Здравната комисия на Сената по-късно през деня по време на обсъждане на необходимостта от възобновяване на икономиката. Фочи смята, че рестартирането на бизнес активността ще доведе до "ненужни страдания и смърт", съобщава New York Times.

„Пазарите са разделени между оптимизма по отношение на икономическата активност и предпазливостта към все още мрачните икономически данни“, казва Майк Пайл, главен инвестиционен стратег в BlackRock Investment Institute.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заяви в понеделник, че ограниченията на щата за някои нискорискови предприятия и дейности ще бъдат премахнати в петък.

От Световната здравна организация заявиха, че няколко страни, които са намалили ограниченията, вече са отбелязали увеличение на броя на заразените с Covid-19.

Акциите на Apple поскъпват  с 1,2% във вторник. Книжата на Amazon и Netflix се търгуват с над 30% по-високо от началото на тази година, докато тези на  Microsoft отчитат ръст в цената си с 18%. Акциите на производителя на чипове Nvidia  са поскъпнали с 38% от началото на годината.

Технологичния измерител Nasdaq Composite затвори с ръст шеста поредна сесия в понеделник, отбелязвайки най-дългата си серия на повишения през тази година. С това показателят отчита повишение от 2,4% от началото на годината и нивото му сега е по-ниско само с 6,5% от рекорда, достигнат на 19 февруари.

От своя страна индексите S&P 500 и Dow все още са на отрицателна територия в сравнение с началото на годината, съответно с 9,3% и 15,1%. Енергетиката остана най-лошо представящият се сектор от S&P 500, регистрирайки спад от 36% през 2020 г. досега.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се намира на нива съответно от 0,7% и 1,395%.

При валутната търговия доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, се намира на ниво от 99,82 пункта.

Еврото се разменя с ръст в стойността от 0,51% при 1,086 долара за евро.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се повишава с 0,46 долара до 30,09 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI отчитат повишение от 1,23 долара до 25,33 долара за барел.

Цената на златото бележи ръст от 0,65% до 1709 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:26 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още