IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P: Опасността от "фискалната пропаст" в САЩ е малка

Рейтинговата агенция оценява вероятността да не бъде постигнат политически компромис по бюджетните въпроси на около 15%

08:10 | 09.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
S&P: Опасността от "фискалната пропаст" в САЩ е малка

Рейтинговата агенция Standard & Poor's продължава да счита за нисък риска американските политици да не постигнат компромис по бюджетните въпроси и така до края на годината да спестят милиарди.

Опасността от т. нар. "фискална пропаст" расте, но най-вероятно демократи и републиканци ще сближат позициите си във времето, съобщи агенцията в четвъртък, цитирана от Ройтерс.

Анализаторите оценяват вероятността политически тактики да възпрепятстват компромис на около 15%.

S&P лиши още през миналата година САЩ от топ рейтинга "AAА“, като обоснова решението си и с ожесточения спор в Конгреса за бюджетната политика. Тогава сделката за повишаване тавана на дълга на САЩ беше одобрена от Конгреса, Сената и подписана от президента Барак Обама в последния възможен срок на 2 август. Още тогава се коментираше, че Standard and Poor’s няма да се откаже от намерението си да понижи кредитния рейтинг на страната.

"Фискалната пропаст" би могла да коства на икономиката на САЩ около 600 милиарда долара и да застраши икономическото възстановяване на страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още