IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Starbucks планира мащабно преструктуриране и съкращаване на част от служителите

Компанията притежава над 28 хил. ресторанта в 75 страни по света

13:41 | 25.09.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската верига от кафенета Starbucks планира мащабно преструктуриране, включително освобождаване на някои служители на ръководни длъжности. Това съобщи американският телевизионен канал "Фокс бизнес", като се позова на вътрешнофирмен документ от главния изпълнителен директор Кевин Джонсън, съобщава БТА.

От следващата седмица и през ноември ще има промени в ръководството, посочва Джонсън в имейл до служителите миналата седмица, допълвайки, че това се случва на фона на развитието на екипите в организацията що се отнася до мащаби и цели.

Джонсън допълва, че ще направи и някои значителни промени в ръководните роли и в това как са структурирани някои функционални групи.

Съкращенията няма да засегнат служителите в търговията на дребно, научи "Фокс бизнес".

Starbuks преминава през преходен период и във висшето си ръководство компанията. Хауърд Шулц, благодарение на когото компанията се превърна в гигант сред кафе веригите, се оттегли от поста председател на съвета на директорите през юни. Постът му е зает от Майрън Улман, бивш ръководител на американската верига от магазини Джей Си Пени (J.C. Penney).

Starbuks е основана през 1971 година. Има над 28 000 ресторанта в 75 страни по света. Централата на компанията се намира в Сиатъл, припомня ТАСС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още