Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Стив Ханке - професорът, който подготвя студентите си за Уолстрийт

100% от студентите на професора по приложна икономика работят във финансовия сектор

Стив Ханке - професорът, който подготвя студентите си за Уолстрийт

Стив Ханке. Снимка: Investor.bg

Проф. Стив Ханке от Университета „Джонс Хопкинс” казва, че 100% от студентите му работят във финансовия сектор.

Хората, които искат да работят на Уолстрийт, често се опитват да влязат в определени учебни заведения – елитни колежи, предпочитани от тези, които набират персонал за инвестиционните банки.

Университетът „Джонс Хопкинс” не е подобно учебно заведение. Там дори не предлагат бакалавърска степен по финанси.

Меката на медицината в Балтимор обаче разполага с това, което може да наречем елитен курс по приложна икономика и финанси, преподаван от професор Стив Ханке.

Неговите студенти работят в институции като Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley и хедж фонд компанията Third Point.

Всъщност проф. Ханке, който всеки семестър избира едва 12 студенти, казва, че 100% от завършилите курса му си намират работа във финансовия сектор.

“Търся името му, когато преглеждам резюмета”, казва Брайън Дитзе, старши инвестиционен банкер в Stifle Nicolaus & Co. в Балтимор.

“Неговите студенти са по-добре подготвени от останалите”.

Студентите на проф. Ханке знаят как да оценяват компании и да съветват инвеститорите дали да купуват или продават акциите им.

Всеки студент оценява по една компания на всеки две седмици, започвайки със суровите данни от корпоративните отчети.

С тези данни студентите съставят модел за паричните потоци в съответствие със система, разработена от Ханке.

„Повечето хора, които завършват нашия курс, са по-добри от завършилите MBA”, казва Ханке, който е на 72 години, роден е в Айова и се е присъединил към преподавателския екип на „Джонс Хопкинс” през 1969 г.

Така например Майкъл Блумбърг, основател и основен акционер на компанията-майка на Bloomberg News – Bloomberg LP, е възпитаник на учебното заведение и е дарил на Университета „Джонс Хопкинс” 1 млрд. долара.

През годините Ханке е бил съветник на президента Роналд Рейгън, консултирал е хедж фондове и, с което е най-известен, създава система за стабилизиране на валутния курс на страни, изпитващи финансови затруднения, като Аржентина и България.

Още по темата

„Не бих определил класа на професор Ханке просто като обикновен курс”, казва третокурсникът Сет Уейсбърг, който учи приложна математика и икономика. „Това е по-скоро работа”.

Уейсбърг ще научи колко е прав още това лято, когато започне 10-седмичен стаж в Jefferies Group. Така той ще се окаже поредният студент на проф. Ханке, който ще щурмува Уолстрийт.

Проф. Стив Ханке е специален гост на конференцията „Образование и бизнес - Финансово образование за устойчива икономика”, организирана от Bulgaria On Air, Investor.bg и Bloomberg TV на 11 май в София хотел Балкан.

По статията работи: Екип на Bulgaria On Air

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow Jones загуби 100 пункта заради притеснения около сезона на отчетите в САЩ