IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

СЗО: САЩ могат да се превърнат в следващия епицентър на коронавируса

През предходните 24 часа 85% от новите случаи по света са регистрирани в Европа и Америка, а от тях 40 на сто са били в САЩ

18:15 | 24.03.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Световната здравна организация (СЗО) заяви във вторник, че САЩ могат да се превърнат в следващия глобален епицентър на пандемията от коронавирус, заради която по-рано днес бяха отложени и летните олимпийски игри в Токио, съобщава Ройтерс. 

Великобритания, подобно на много други страни, също предприе сериозни мерки за ограничаване на заразата, а данните показват, че бизнес активността вече се срива от Австралия и Япония до страните от Западна Европа с рекордни темпове през март, като подобно нещо се очаква да се случи и в САЩ.

„Епидемията от коронавирус представлява основен външен шок за макро перспективата, подобна на мащабно природно бедствие“, коментират анализатори от инвестиционния институт на BlackRock.

Но на фона на разпространението на COVID-19 сред страните на запад, китайската провинция Хубей, където вирусът бе идентифициран за първи път през декември, заяви, че ще премахне ограниченията за пътувания за хората, напускащи региона, тъй като епидемията вече е овладяна.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус по света надхвърлят 390 000, като заразата е обхванала 194 страни и територии, според данни на Ройтерс. Починалите вследствие на болестта надхвърлят 16 500 случая.

В Женева говорителят на СЗО Маргарет Харис каза пред репортери, че в САЩ има „много голямо ускорение“ при броя на заразените.

През предходните 24 часа 85% от новите случаи по света са били регистрирани в Европа и САЩ, а от тях 40 на сто са били в САЩ, където към понеделник броят на заразените беше 42 хил. души. Смътните случаи там бяха 559.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
ing5rov
преди 4 години
"Да бъдем едно голямо и сплотено европейско семейство като си помагаме ."А. Меркел към Б. Борисов.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
дядя Вова
преди 4 години
Холивуд винаги дава как добрите момчета, спасяват света от лошите момчета: руснаци и китайци.Сега добрите момчета си спасяват само собствените зaдници,а лошите момчета спасяват света.За който не разбра,поляците не дадоха, но руските транспортни самолети стовариха в Италия военни болници с лекарите като безвъзмездна помощ.Ама пуста пропаганда, как да разберете?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още