IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните акции повлякоха надолу американските борси в последния момент

Индексите изтриха по-ранните ръстове и приключиха деня на червено

23:08 | 24.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Michael Nagle/Bloomberg</em></p>

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Американските индекси завършиха борсовия ден в сряда с понижения. S&P 500 се раздели с по-ранния си ръст и приключи сесията на червено, след разпродажба на технологични акции, пише CNBC.

Пазарът не приключи деня красиво. Спадовете на цените на технологичните книжа се ускориха, повличайки надолу основните индекси изключително бързо в последните минути.

Широкият измерител S&P 500 спадна с 0,6% до 3889,14 пункта, след като по-рано се беше изкачил с 0,8%.

Технологичният Nasdaq Composite се раздели с 2% и достигна 12 961,89 пункта. Акциите на Apple, Facebook и Netflix понижиха стойността си с повече от 2%, а тези на Tesla – с 4,8%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average също се озова на червено в последните секунди на сесията, като я завърши с 3,09 пункта надолу до 32420,06 пункта. По време на днешния си пик индексът се радваше на повишение с 300 пункта.

Акциите на круизните оператори се оказаха сред най-зле представилите се днес, след като Центърът за контрол и превенция на заболяванията заяви, че заповедта, която ограничава работата на крузините кораби, ще остане в сила до 1 ноември. Книжата на Norwegian Cruise Line отписаха 4,9% от стойността си след новината, а тези на Royal Caribbean и Carnival – съответно с 1,9% и 2,8%.

Delta и United Airlines също приключиха деня на червено.

Лъч светлина днес се оказа енергийният сектор, който напредна с 2,5%, след като цените на петрола се възстановиха с 6%. Финансовият сектор записа ръст от 0,7 на сто.

Председателят на Федералния резерв Джером Пауъл и министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън се явиха за втори ден на изслушване пред банковата комисия към Сената. Пауъл заяви, че очаква икономиката да запише значителен растеж през 2021 г. благодарение на възстановяването от пандемията.

„Най-вероятно това ще бъде една много, много силна година“, коментира Пауъл. „Разбира се, има рискове от възходи и падения, но това трябва да е една много силна година от гледна точка на растежа... В дългосрочен план трябва да повишим приходите, за да подкрепим постоянните разходи, които искаме да правим“.

Книжата на Intel изтриха по-ранния си ръст и поевтиняха с повече от 2%, въпреки че гигантът обяви план за завръщане. Фирмата заяви, че ще отвори два нови завода за производство на чипове за собствена употреба и за други компании.

Същевременно инвеститорите са притеснени, че в много региони по света се наблюдава ръст на случаите на Covid-19, след като силно заразните варианти на коронавируса продължават да се разпространяват. Германия и Франция удължиха своите блокади, за да овладеят ситуацията.

И все пак очакванията за успешно отваряне на икономиката в САЩ остават големи, тъй като ваксинационната кампания набира сили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още