Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Технологичните акции повлякоха надолу американските индекси

Nasdaq се понижи с 2,5%, а в последните минути на сесията Dow се раздели с по-ранния си ръст

Технологичните акции повлякоха надолу американските индекси

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Технологичните акции повлякоха надолу пазара в понеделник, след като инвеститорите се отдръпнаха от книжата на т. нар. Big Tech и заложиха на компании, които ще спечелят от силното икономическо възстановяване, пише CNBC.

Технологичният Nasdaq Composite потъна с 2,5% до 13401,86 пункта, след като Amazon и Apple се разделиха с по над 2%. Акциите на Tesla понижиха стойността си с повече от 6 на сто.

В последните минути от сесията индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average бързо се раздели с ръста си, след като по-рано достигна нов рекорден връх. В крайна сметка Dow завърши деня с 0,1% понижение до 34742,82 пункта.

Широкият индекс S&P 500 се сви с 1% до 4188,43 пункта, като също беше достигнал рекорден връх.

Технологичните акции се оттеглиха от петъчните големи ръстове. Цената на акциите на Alphabet потъна с повече от 2% след по-слаба оценка от Citigroup. Facebook се раздели с повече от 4 на сто от цената на акциите си, а при Amazon и Netflix понижението на стойността на книжата се оказа с по над 3%.

В петък технологичните акции се радваха на рали, след като разочароващите данни за работните места през април отслабиха притесненията за промени в политиките на Федералния резерв.

Днес инвеститорите се насочиха към акции, които се очаква да спечелят най-много от икономическото възстановяване, в това число тези в областта на енергетиката, финансите и тези на индустриалните компании.

Книжата на енергийните фирми записаха ръстове днес, включително тези на Marathon Oil, Occidental Petroleum и Davon Energy. Стойността на книжата на Chevron нарасна с 1,7%. Exxon също се озова на зелено.

Миналата седмица Dow нарасна с 2,7%, а S&P 500 – с 1,2%. Въпреки ралито от последната сесия от миналата седмица, Nasdaq Composite изтри 1,5% през същия период.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Dow Jones изтри над 530 пункта и записа най-лошата си седмица от октомври