Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Tesla постигна ключовите 200 хил. доставки на автомобили

Федералният данъчен кредит от 7500 долара ще бъде значително намален

Tesla постигна ключовите 200 хил. доставки на автомобили

Снимка: Ройтерс

Tesla достигна ключов праг на доставките на произведените от компанията електромобили, което ще доведе до редуциране на федералния данъчен кредит със 7500 долара през 2019 г.

Тази информация беше публикувана в сайта на производителя на електромобили, съобщава Market Watch.

Всеки клиент, който се сдобие с автомобил на компанията до 31 декември тази година, има правото на данъчен кредит в размер на 7500 долара. От 1 януари до 30 юни 2019 г. този кредит ще се редуцира до 3750 долара и още с толкова от 1 юли до 31 декември.

Постепенното редуциране е било планирано да стартира веднага, след като Tesla достигне 200 хил. доставки. Новината е от съществена важност за онези клиенти, които очакват появата на Model 3 на основна цена от 30 хил. долара. Колата се очаква да бъде пусната на пазара не по-рано от началото на следващата година.

Още по темата

Tesla, както и други автомобилни производители, като General Motors Co., са лобирали за увеличаване на кредита като стимул за шофьорите да преминат към по-екологосъобразна технология.

От компанията производител заявиха, че през второто тримесечие на тази година са били произведени 40 740 коли, което е по-малко от предварително планираните за периода 48 874 броя. Представители на Tesla споделиха, че все пак е постигната ключовата цел – седмично производство в размер на 5 хил. електромобила от Model 3.

В същото време Bloomberg публикува консултантската класация за производителите на електромобили, която предвижда съществени промени в пазара на екологични автомобили през следващите няколко години. Тя разглежда фактори като фирмена стратегия, технология на батериите, култура, доставки, партньорства и финансови резултати.

Според класацията Tesla ще се задържи на първото място и през следващата година. До 2021 г., когато основните съперници вече ще са залели пазара с нови модели електромобили, компанията на Елон Мъск ще падне до седма позиция, изпреварена от производители като Daimler, BMW, VW и обединението между Renault, Nissan и Mitsubishi.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Nasdaq сложи края на 8-дневната си печеливша серия