Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Тревогата за инфлацията надделява над оптимизма от отчетите на Wall Street*

Акциите на търговеца на дребно Target поевтиняват с 4,88 на сто, докато тези на Lowe’s поскъпват с над 2%, след като отчетът на компанията надмина прогнозите

Тревогата за инфлацията надделява над оптимизма от отчетите на Wall Street*

Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси стартират редовната сесия на червена територия, тъй като оптимизмът сред инвеститорите относно новата порция силни корпоративни отчети е помрачен от опасенията, свързани с инфлацията, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава със 153,90 пункта, или с 0,43%, до ниво от 35 988,32 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записва спад от 0,33% до 4685,23 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite регистрира понижение от 0,30 на сто до 15 926,19 пункта.

Инвеститорите обръщат внимание на изказването на американския финансов министър Джанет Йелън, която предупреди за възможен фалит на правителството на САЩ на 15 декември - почти две седмици по-късно, отколкото се опасяваше първоначално. „Има сценарии, при които Министерството на финансите няма да има достатъчно средства за финансиране на операциите на правителството на САЩ след този момент“, казва Йелън в писмо, публикувано от министерството във вторник (16 ноември).

Акциите на търговеца на дребно Target поевтиняват с 4,88 на сто, след като главният изпълнителен директор на компанията се позова на растящите цени, които ще окажат въздействие върху плановете на дружеството да „абсорбира“ този ценови ръст, вместо да го прехвърли към потребителите.

Книжата на Lowe’s поскъпват с над 2%, след като компанията за домашни потреби надмина пазарните прогнози със своя тримесечен отчет и повиши прогнозата за годишната печалба.

Силният отчет на Home Depot от вторник продължава да поддържа оптимизма сред инвеститорите и потвърждава данните за силното потребителско търсене и продажбите на дребно за октомври.

Книжата на Qualcomm прибавят над 0,6% към стойността си, след като новият главен изпълнителен директор Кристиано Амон обеща, че компанията ще постигне пълна диверсификация.

В същото време пазарите продължават да наблюдават с тревога ускоряващата се инфлация, която отчете най-висок темп през октомври от 1990 г. насам.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 1,62%.

Доларовият индекс отчита минимален спад от 0,01% до 95,91 пункта.

На петролните пазари цената на Брент се понижава с 0,86 на сто до 81,72 долара за барел. Фючърсите върху WTI поевтиняват с 1,21% до 79,78 долара за барел.

Цената на златото расте с 0,5% до 1862,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:04 ч. българско време.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Пореден старт на червена територия за индексите на Wall Street*