IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на Citigroup надмина очакванията

По-рано още няколко американски банки отчетоха силни резултати заради сериозните следизборни ръстове на Wall Street

18:30 | 18.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Citigroup отчете 7% ръст на тримесечната печалба, подкрепена от подема в търговията с облигации и валути след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, съобщава Ройтерс.

Нетната печалба е нараснала до 3,57 млрд. долара, или 1,14 долара на акция, през тримесечието, приключило на 31 декември. Резултатът надмина средната прогноза на анкетирани от Ройтерс анализатори за 1,12 долара за акция. Година по-рано нетната печалба е била в размер на 3,34 млрд. долара, или 1,02 долара за акция.

Приходите на Citigroup от търговия с активи с фиксирана доходност са нараснали с 36%, докато постъпленията от търговията с акции отчитат ръст от 15%. 

„Имахме силен край на 2016 г.“, заяви главният изпълнителен директор Майкъл Корбат. „Постигнахме ръст на приходите на отделите ни и демонстрирахме силна дисциплина по отношение на разходите“, коментира още той.

Въпреки това коригираните приходи намаляват с 9% до 17,01 млрд. долара, което е под средната прогноза за 17,30 млрд. долара.

JPMorgan, най-големият американски кредитор, по-рано обяви, че печалбата на групата е нараснала до 6,7 млрд. долара, или 1,71 долара за акция, от 5,4 млрд. долара, или 1,32 за акция през последното тримесечие на предходната година.

Благодарение на ускоряването на активността в търговията на Wall Street печалбата на Morgan Stanley също се е удвоила през четвъртото тримесечие.

От своя страна Bank of America, втората по големина банка в САЩ по размер на активите, също съобщи, че печалбата за четвъртото тримесечие е нараснала с 43% заради по-високи приходи от търговията с инструменти с фиксирана доходност и по-ниски разходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още