IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на JPMorgan Chase спадна с 18,5%

Инвеститорите гледат на резултатите компанията като на индикатор за ситуацията в цялата банкова индустия

14:56 | 11.04.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на JPMorgan Chase спадна с 18,5%

Печалбата на JPMorgan Chase за първото тримесечие е намаляла с 18,5% заради по-слабите приходи от търговия и мудното ипотечно кредитиране, съобщава The Wall Street Journal.

Резултатът не отговори на очакванията на пазарните участници, заради което акциите на банката поевтиняват с над 2% в предпазарната търговия.

JP Morgan отчете печалба от 5,27 млрд. долара за първото тримесечие, или 1,28 долара за акция. Година по-рано постигнатата печалба бе 6,53 долара, или 1,59 долара за акция.

Същевременно приходите на банката са се понижили със 7,7% до 23,86 млрд. долара на годишна база.

Анкетираните от Thomson Reuters анализатори очакваха печалбата на акция да достигне 1,53 долара, а приходите да отстъпят по-малко – до 24,53 млрд. долара.

Инвеститорите гледат на финансовите резултати на JP Morgan като на индикатор за ситуацията в цялата банкова индустия. Въпреки ръста на кредитирането като цяло големите кредитори явно още не могат да преодолеят неравномерното и бавно икономическо възстановяване и ефектите от ниските лихви върху печалбите от кредитирането, инвестициите и търговията.

Разходите са друг източник на опасения за JP Morgan, тъй като банката е обект на редица разследвания и искове, както и регулаторни промени, свързани с политиките и процедурите ѝ. Компанията засили персонала си в отдела за жалби през миналата година, за да откликне на регулаторите, а и за да затегне контрола. Очаква се през тази година да бъде нает и допълнителен персонал.

През миналата година например JP Morgan се съгласи да плати над 20 млрд. долара, за да уреди съдебни искове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още