IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тримесечната печалба на JPMorgan се понижи със 7,3%

Финансовият резултат за последното тримесечие включва съдебните разноски по многобройните дела, заведени срещу банката

15:27 | 14.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Тримесечната печалба на JPMorgan се понижи със 7,3%

JPMorgan Chase отчете спад от 7,3% на тримесечната печалба, след като най-голямата банка в САЩ по активи отнесе значителни глоби в последните месеци заради Понци схема, пише CNBC.

Нетната печалба на компанията спадна до 5,28 млрд. долара, или 1,30 долара на акция, за периода октомври-декември, спрямо 5,69 млрд. долара, или 1,39 долара на акция, година по-рано.

От дружеството уточниха, че последните резултати взимат предвид продажбите на Visashares и One Chase Manhattan Plaza, както и съдебните разноски, свързани с делата за незаконосъобразно търгуване с деривати при кризата от 2008 г.

През миналата седмица JPMorgan се съгласи да заплати глоба на обща стойност 2,6 млрд. долара за уреждане на финансовите щети, причинени от финансиста Бърни Мадоф.

От началото на 2013 г. насам най-голямата щатска банка е платила близо 20 млрд. долара за уреждане на разнообразни правни искове, датиращи най-вече от последните пет години.

"В най-добрия интерес на нашата компания и акционерите е да се поеме отговорност, да се решат тези въпроси и да вървим напред", посочи в официално изявление председателят и главен изпълнителен директор на JPMorgan Джейми Даймън.

Финансовият резултат на банката остана под пазарните прогнози, дадени в проучването на Thomson Reuters. Експертите очакваха печалба от средно 1,35 долара на акция.

Капитализацията на JPMorgan нарасна с 33 на сто през 2013 г., оставайки до голяма степен в съответствие с ръста от 35 на сто на индекса KBW Bank. Средното покачване на бенчмарка S&P 500 пък бе малко под 29%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още