Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Tримесечните приходи на General Electric останаха под прогнозите

Промишлените приходи на групата спаднаха с 1% до 24,36 млрд. долара за периода януари-март

General Electric Co (GE) оповести спад на приходите за първото тримесечие на фона на слабостта в своите бизнеси с петрол и газ и валутните въздействия, което принудиха конгломерата да продаде част от финансовите си активи и да се насочи към своите промишлени дейности.

Изключвайки разходите за излизане от кризата, оперативната печалба на GE оправда очакванията, но приходите останаха под прогнозите.

Още по темата

За първото тримесечие промишлените приходи на групата спаднаха с 1% до 24,36 млрд. долара, след като доброто представяне на транспортното подразделение бе компенсирано от спада в петролния и газов бизнес. Компанията бе засегната от валутните изменения, които по оценки на експертите са коствали 950 млн. долара.

В съобщението за пресата главният изпълнителен директор Джеф Имелт описа настоящата среда като волатилна. Въпреки това той потвърди, че компанията е напът да постигне промишлена печалба от 1,10-1,20 долара на акция за годината.

През миналата седмица GE обяви, че ще намали значително периметъра си на осъществяване на бизнеса, излизайки на практика от финансовия сектор. Конгломератът заяви своето намерение да създаде "по-опростена, по-ценнa фирма" чрез ефективно oтстраняване на финансовите активи, които са равни на тези на седмата по големина банка в САЩ.

Компанията ще направи това чрез продажба на дялове на други финансови институции, както и на портфейли от активи, включително на недвижимости за 26 млрд. долара. GE ще продаде по-голямата част от активите на GE Capital Real Estate на фондове, управлявани от Blackstone и Wells Fargo.

Въпреки всичко за момента GE ще запази финансовите операции, които помагат на клиентите да финансират техните покупки на оборудване от конгломерата.

"Наистина имаме перфектен пазар за продажба на активи, финансови услуги. Имаме бавен растеж, ниски лихвени проценти, много ликвидност и хора, търсещи доходност", каза тогава Имелт. "Смятаме, че това е добре за инвеститорите... Сега е моментът да го направим".

GE очаква да върне повече от 90 млрд. долара на инвеститорите през 2018 г. По-голямата част от сумата ще дойде под формата на програма за обратно изкупуване на акции на стойност 50 млрд. долара, която ще свие дела на акциите в обращение до около 8 млрд. до 2018.

По статията работиха: Димитър Вучев, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от САЩ
Технологичните акции дърпат Wall Street нагоре