IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп каза, че до края на седмицата ще знае какво е станало с журналиста Кашоги

Американският президент подчерта, че САЩ имат нужда от Саудитска Арабия в борбата срещу тероризма

22:07 | 17.10.18 г.
<p>
	Американският президент Доналд Тръмп. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Американският президент Доналд Тръмп. Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че не прикрива Саудитска Арабия във връзка с изчезването на журналиста Джамал Кашоги, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Тръмп каза, че е изискал от Турция аудио- и видеоматериали по случая, ако има такива.

По-рано президентът на САЩ заяви, че не желае да се дистанцира от Саудитска Арабия, въпреки продължаващата загриженост за Кашоги, и повтори, че се надява, че саудитските лидери от кралското семейство не са замесени в изчезването на журналиста.

"Не искам да върша това", каза Тръмп в интервю по телевизия Фокс, в отговор на въпрос дали САЩ ще скъсат с ключовия си съюзник от Персийския залив.

"Ще разберем какво се е случило. Надявам се, че кралят и престолонаследникът не са били в течение, това е много важен фактор за мен", каза той.

Тръмп подчерта, че САЩ имат нужда от Саудитска Арабия в борбата срещу тероризма, предаде Франс прес.

"Имаме нужда от Саудитска Арабия в борбата с тероризма, с всичко, което се случва в Иран и другаде", обяви американският президент по телевизионния канал Фокс бизнес. Той подчерта колко важни са за американската икономика договорите с Рияд за оръжейни доставки.

Пред репортери в Белия дом Тръмп каза, че САЩ са поискали от Турция аудио и видео материали, които може да са свързани с изчезването на Кашоги след влизането му в саудитското консулство в Истанбул.

Вчера американският президент предупреди, че не трябва саудитските лидери предварително да бъдат обявявани за виновни в случая.

Днес Тръмп каза още, че до края на седмицата вероятно ще разбере какво точно се е случило с Джамал Кашоги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още