IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп мести по-голямата част от изборните разходи от Флорида

Президентът очевидно иска да инвестира повече пари в северните колебаещи се щати

08:17 | 28.10.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: DPA</em></p>

Снимка: DPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп очевидно възнамерява да засили предизборната си кампания в северните колебаещи се щати на САЩ. Bloomberg съобщи, позовавайки се на анализаторската платформа Advertising Analytics, че президентът на САЩ е изтеглил почти всичките си средства за предизборната кампания от Флорида.

Тръмп не спира предизборната си кампания във Флорида, но сега Републиканският национален комитет (RNC) ще трябва да финансира по-голямата част. RNC е републиканският организационен комитет, който координира предизборната кампания на Тръмп.


Първоначално Bloomberg съобщи, че Тръмп оттегля напълно предизборната си кампания от Флорида. Advertising Analytics обаче отрече, че той ще спре напълно кампанията си във Флорида. По-късно и Bloomberg коригира материала си. 

Кампанията на Доналд Тръмп наистина е извадила 5,5 милиона долара от средствата за Флорида, а в момента RNC финансира голяма част от предизборните харчове, съобщават още CNN и Маги Хаберман, журналист на New York Times.

Според Bloomberg RNC вече е инвестирал 4 млн. долара, а предизборната кампания на Тръмп разполага само с 350 275 долара за Флорида.

Предизборният екип на Доналд Тръмп ще инвестира на друго място спестените пари от Флорида. Според Bloomberg те бъдат насочени към четири щата в северната част на страната: Мичиган, Минесота, Охайо и Пенсилвания. Те бяха разглеждани като гаранти за победата му през 2016 г. Въпреки това президентът на САЩ в момента изостава и в четирите щата. И във Флорида демократът Джо Байдън води в предизборните анкети - макар и с малко.

Флорида всъщност е една от най-важните т. нар. swing states (щати, които имат подвижно електорално поведение, т.е не са "абонирани" нито за демократите, нито за републиканците.). С 29 делегати става дума за един от най-влиятелните щати в процеса по избора на американски президент. През 2016 г. Тръмп спечели тук с разлика от 1,2 процентни пункта.

Същевременно Флорида е един от щатите, които позволяват на гражданите си да гласуват без ограничения по пощата преди официалната дата на изборите на 3 ноември. Тръмп, чиято официална резиденция е в щата, също вече е гласувал тук.

„Гласувах за човек на име Тръмп“, заяви президентът на САЩ в събота.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:20 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
*** = мeсти ... интересна цензура ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
където и да ги мести кинтите все е тая ... аут ... https://ig.ft.com/us-election-2020/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още