IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп-младши призна, че се е срещнал с руска адвокатка, разполагала с компромати

Той е знаел, че тя има информация, която идва от Русия и може да навреди на предизборната кампания на Хилъри Клинтън

21:50 | 11.07.17 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият син на американския президент Доналд Тръмп призна, че преди среща с руски адвокат, провела се миналата година, е бил уведомен, че тя има потенциално опасна информация за Хилъри Клинтън, която идва от властите в Москва и е част от усилията да се помогне на президентската кампания на баща му, пише Bloomberg.

Днес Тръмп-младши публикува имейлите, които е разменил с британски публицист, организирал срещата. Всичко това се случва на фона на засилващите се нападки, свързани със срещата с руския адвокат, тъй като се повдигат и въпроси дали кампанията на Тръмп е свързана с желанието на руски представители да повлияят на изборите в САЩ.

„Това очевидно е на много високо ниво и е чувствителна информация, но е част от Русия и нейната подкрепа“ за кандидатурата на Доналд Тръмп да влезе в Белия дом, посочва в комуникацията си с младия Тръмп бившият британски таблоиден журналист Роб Голдстоун. От публикуваните имейли не става ясно как Голдстоун е знаел за информацията, дошла от Кремъл.

Гладстоун е уредил срещата с адвоката Наталия Веселницкая. Тръмп-младши пък публикува цялата информация в своя акаунт в Twitter днес, след серия от статии на New York Times, свързани със срещата.

Обясненията на Тръмп-младши във връзка със срещата се измениха от събота насам, когато той каза за New York Times, че срещата с Веселницкая е била по друга тема. На следващия ден той призна, че е бил информиран, че адвокатът може да има „информация, полезна за кампанията“, като е научил това още преди самата среща.

Днес Тръмп-младши заяви, че е публикувал имейлите, за да има „пълна прозрачност“ относно срещата на 9 юли 2016 г.

„Предполагах, че това, което имат за Хилъри Клинтън, са политически опозиционни проучвания“, посочва Тръмп.

В интервю за NBC News Веселницкая заяви, че никога не е работила за руското правителство и няма никаква опасна за Клинтън информация.

"Възможно е да са търсили такава информация, която толкова са искали“, коментира тя. „Нямах информацията за Клинтън, която те искаха“.

Запитан за Веселницкая, Дмитри Песков, говорителят на руския президент Владимир Путин, коментира пред репортери в понеделник: „Не знаем кой е това и, разбира се, не можем да следим срещите на всички руски адвокати, нито в Русия, нито у дома“.

Представители на Белия дом коментираха, че осъзнават, че не е било разумно трима висши мениджъри на кампанията да се срещат в Веселницкая, посочват източници, запознати с въпроса. Те твърдят, че очакват още задаващи се проблеми, особено за Къшнър.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Hahoto
преди 6 години
Па и я немам предпочитания към твойте предпочитания. Така че джуркай Левислава и Дессислава и те така!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 6 години
Нямам предпочитания към нито единия от двамата....Ама дъртата Клинтовица, ,,,щото може би младия Тръмп, а?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 11
Hahoto
преди 6 години
Някакъв английски сутеньор е уредил среща на малкия Трмпчо с руската кака. Някой нейде не е платил по тарифа, та сега се размириса. Тц тц тц! Не са ли чували за Cash & carry... Ама дъртата Клинтовица си прибра фоерверките!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още