IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп обвини разследващия екип на Мълър в опит да повлияе на междинните избори

За пореден път американският президент видя "лов на вещици" в действията срещу себе си

20:29 | 20.08.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини екипа на специалния следовател Робърт Мълър, който разследва предполагаемите връзки на предизборния щаб на Тръмп с Русия, че се е поставил в услуга на Демократическата партия и се стреми да окаже влияние върху предстоящите междинни избори в страната през ноември, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Според президента, който пусна серия туитове в социалната мрежа днес, разследването представлява "маккартизъм", или "лов на вещици".

"Мълър и цялата му група от озлобени демократи главорези само си търсят белята. Те изпитват удоволствие от това да зачернят живота на други хора, а в същото време не желаят да разкриват действително (състояли се) корупционни действия в лагера на демократите - лъжи, уволнения, унищожени имейли и много, много други неща. Озлобените демократи на Мълър просто искат да повлияят на (предстоящите) избори. Те са позор за нацията", писа президентът в Twitter.

Той взе повод от материал във вестник "Ню Йорк таймс", който сравни юридическия съветник на президента Дон Макгън с Джон Дийн - адвоката на президента Ричард Никсън от времето на аферата Уотъргейт. Дийн тогава постепенно се обърна срещу президента и в голяма степен допринесе за неговата оставка, макар че това му костваше затворническа присъда.

Обвинявайки отново вестника в разпространение на фалшиви новини, Тръмп посочва, че за разлика от Дийн неговият адвокат Макгън не е "плъх" от ерата на Уотъргейт и че той сам е разрешил на адвоката си да свидетелства пред разследването на Мълър, защото няма какво да крие.

Междувременно самият Дийн, вече в доста напреднала възраст (аферата Уотъргейт, довела до оставка на президента Никсън, се разрази преди 45 г.), е сред критиците на сегашния президент. Той също откликна на публикацията в "Ню Йорк таймс" и писа в Twitter, че "Тръмп е тотално некомпетентен и съвсем се е оплел, опитвайки се да спаси кожата в "Русиягейт". Съдбата никога не е благосклонна към некадърници, който го карат през куп за грош. За разлика от Никсън обаче Тръмп няма да се оттегли доброволно и достойно".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
bgMan
преди 5 години
Геьове власт не пущат. Даже и да са изгубили изборите.Няма да го оставят Тръмп докато не го провалят и изхвърлят от политиката независимо от цената.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Sakamano
преди 5 години
Щом дори и екипът на Никсън е против Тръмп, смятайте за какво става дума. Заради простотиите на дядката се очертава републикнаците да загубят мнозинство в Сената. Тогава ще го заобичат още повече.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още