IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп отказа да присъства на традиционна годишна среща с медиите

През 2011 г. Тръмп участва във вечерята и беше обект на насмешки на тогавашния президент Барак Обама

09:49 | 26.02.17 г. 5
<p>
	Доналд Тръмп и журналисти в Белия дом. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Доналд Тръмп и журналисти в Белия дом. Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че няма да присъства на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите, акредитирани в Белия дом, предадоха световните агенции.

Тръмп съобщи в Twitter за решението си да пропусне събитието, планирано за 29 април, на което по традиция присъстват известни личности, политици и журналисти. Той пожела на присъстващите всичко най-добро и приятно прекарване, съобщава DPA.

Отношенията между Тръмп и медиите са напрегнати, отбелязва Ройтерс. Той вече е наричал журналисти "врагове на народа" и често критикува медии и конкретни журналисти, чиито репортажи не харесва.

Традицията за тези вечери е създадена през 1921 г. и те позволяват на президента на САЩ да произнесе реч, пълна със самоирония, както и да се подиграе на политическите си съперници.

През 2011 г. Тръмп присъства на вечерята и беше обект на насмешките на тогавашния президент Барак Обама, припомня Франс прес, отбелязвайки, че според някои анализатори този епизод е определил до голяма степен решението на Тръмп да се впусне в политиката. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 8 rate down comment 3
Jay Gould
преди 7 години
Крайно време е да се въведе регулаторен режим и лиценз за медиите, а всички журналисти да работят само с разрешителни и да минават тестове за интелигентност, да знаят поне 2 езика перфектно, да полагат клетва, че няма да лъжат, а в случаите като лъжат да носят наказателна отговорност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 9
StraightForward
преди 7 години
ХАХАХ НА 73 ГОДИНИ ДА ИМАШ ДЕМЕНЦИЯ И ДА СИ ТАКА СЕРИОЗНО ДЕГРАДИРАЛ И ДА СИ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ НЕ Е ЛЕСНО!!! ЗНАЧИ, ЦЕЛИЯТ ПРОЦЕС ЗАПОЧВА, ОТ КОМПЛЕКСА НА ТРЪМПФФ ОТ ТЕЗИ ПОДИГРАВКИ ПРЕДИ 6 ГОДИНИ ЛИ?? ХАХАХАХАХАХАХАХА
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 10 rate down comment 7
majnata
преди 7 години
КОМЕНТАРЪТ Е ИЗТРИТ ПОРАДИ НАЛИЧИЕ НА ОБИДИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 7
AlexN
преди 7 години
Абсолютно правилно решение.За деловия човек,желаещ да действа,а не да води дебати с нищо не разбиращи,търсещи единствено жълтеещата сензация медии/това е по целия свят/,такава среща няма как да бъде приоритет.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още