IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп подкрепи идеята лятното часово време да стане постоянно

През последния уикенд мнозинството американци, както всяка година преди идването на пролетта, преместиха стрелките на часовниците си с един час напред

19:13 | 11.03.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снима: Архив Ройтерс</em></p>

Снима: Архив Ройтерс

Американският президент Доналд Тръмп смята, че е добра идея лятното часово време да стане постоянно, предаде АР.

Федерален закон постановява, че лятното часово време започва в 2 часа сутринта във втората неделя на март и продължава до 2 часа сутринта в първата неделя на ноември в райони, които изрично не са се освободили от правилото. Повече от две дузини ат американските щати обмислят мерки за избягване на въртенето на стрелките два пъти в годината.

Сенаторът Марко Рубио и конгресменът Върн Бюканън, и двамата от Флорида, миналата седмица внесоха предложение за превръщане на лятното часово време в постоянно за цялата страна. 

Докато федералният закон дава възможност на щатите да избират местното часово време за постоянно, от което са се възползвали Хавай и Аризона, обратното е забранено и изисква съответни действия на Конгреса.

Президентът Тръмп написа днес в Twitter, че идеята лятното часово време да стане постоянно "за мен е ОК!", уточнява БТА.

През последния уикенд мнозинството американци, както всяка година преди идването на пролетта, преместиха стрелките на часовниците си с един час напред (и ще направят обратното с наближаването на зимата), предаде Франс прес.

Смяната на часовото време, въведена за насърчаване на икономията на енергия, стана тема за непрекъснати и страстни дебати в САЩ. 

Противниците на смяната на времето посочват най-вече негативните ефекти върху съня и здравето.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
red6
преди 5 години
Едно умно нещо от бабуна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още