IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп предлага методи от Студената война за борба с радикалния ислям

Според кандидат-президента трябва да се използват същите пропагандни методи

08:26 | 17.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Републиканският кандидат-президент Доналд Тръмп предлага да се използват същите пропагандни методи в борбата с разпространението на радикалния ислям, които Вашингтон е използвал и по време на Студената война, предаде ТАСС.

В пост във Facebook Тръмп казва, че САЩ са спечелили Студената война, като са изтъквали преимуществото на свободните пазари и негативните страни на комунизма. Според него по същия начин трябва да се действа в борбата с идеологията на радикалния ислям.

Говорейки за тази идеология, Тръмп припомни, че неговият основен съперник - кандидатката за президент на демократите Хилари Клинтън - е получила милиони долари като дарения за основаната от нейния съпруг на благотворителна фондация от страна, в която хората с нетрадиционна сексуална ориентация са наказвани със затвор и дори може да им бъде наложено смъртно наказание.

В понеделник ключов сътрудник на Тръмп - генералът-лейтенант в оставка Майкъл Флин, който е бил и началник на разузнавателното управление на Пентагона, каза, че привържениците на радикалния ислям се опитват да въведат на територията на два американски щата законите на шериата, а именно във Флорида и Тексас, съобщава БТА.

Същевременно на предизборна проява в Уест Бенд, в щата Уисконсин, Тръмп каза, че ако бъде избран за президент, ще задължи висшите служители в администрацията да подпишат декларация, че няма да приемат да произнасят речи срещу хонорари, които ще им бъдат изплащани от корпорации с регистрирани лобисти в тях или от чужди страни. Ограничението ще е за пет години, след като подписалите декларацията напуснат поста си.

Това отново е критика към Клинтън, която заедно със съпруга си Бил Клинтън получи милиони долари под формата на хонорари срещу произнесени речи, след като двамата напуснаха Белия дом.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:07 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още