IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп препоръча на американците да се ваксинират

Това е страхотна ваксина, безопасна е и е нещо, което работи, каза бившият президент

08:30 | 17.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви, че ще прикани своите поддръжници и други предпазливи към коронавирусната ваксина хора да я получат, като същевременно заяви, че личните свободи трябва да се спазват.

„Бих я препоръчал (ваксината, б. ред.) на много хора, които не искат да я получат, и много от тези хора гласуваха за мен, честно казано“, каза Тръмп в телефонно интервю за Fox News във вторник вечерта. „Но пак знаете, ние имаме своите свободи и трябва да живеем според тях и аз съм съгласен и с това. Но това е страхотна ваксина, безопасна е и е нещо, което работи“.

Антъни Фаучи, главният медицински съветник на президента Джо Байдън, заяви в неделя, че нежеланието сред републиканците да получават ваксината е един от най-големите рискове за овладяването на пандемията на коронавируса и че би искал да види Тръмп публично да призовава своите поддръжници да приемат ваксината.

Но Байдън каза пред репортери в Белия дом в понеделник, че е обсъдил това с екипа си и „те казват, че нещото, което ще има по-голямо въздействие от всичко, което Тръмп би казал“ на своите поддръжници, е местният лекар, проповедник и други общественици да им обяснят защо е важно да получат ваксината.

Според проучвания много републиканци в САЩ са скептично настроени спрямо ваксинацията срещу коронавируса. 74-годишният Доналд Тръмп беше ваксиниран преди края на мандата си през януари, припомнят американските медии.

В интервюто си Тръмп каза, че е ангажиран да помогне на колегите си от Републиканската партия да си върнат отново контрола върху Камарата на представителите и Сената на американския Конгрес на изборите през 2022 г., които ще бъдат де факто референдум за лидерството на президента Джо Байдън. Бившият президент на САЩ заяви, че ще вземе решение дали да се кандидатира отново за президентския пост след изборите за Конгрес през ноември догодина, предаде Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още