IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп призова за ускоряване на данъчната реформа заради урагана Ирма

Понижаването на данъчните ставки ще доведе до милиони нови работни места, твърди американският президент

16:00 | 10.09.17 г. 1
Тръмп призова за ускоряване на данъчната реформа заради урагана Ирма

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще поиска от контролирания от републиканците Конгрес да ускори усилията си по реформиране на американския данъчен кодекс. Като причина той изтъкна последиците от урагана Ирма, предаде Ройтерс. 

"Мисля, че сега, предвид случилото се с урагана, ще поискам ускоряване. Аз го исках и без това, но вече се нуждаем от него още повече", каза вчера президентът на заседание на правителството в "Кемп Дейвид". Белият дом разпространи видео с неговото изказване.

Според администрацията на Тръмп понижаването на данъчните ставки за физическите лица и бизнеса ще доведе до милиони нови работни места и ще стимулира допълнително икономическия растеж.

В петък в послание в Туитър държавният глава на САЩ прикани Конгреса да не чака до края на септември за данъчното законодателство.

Малко след пристигането си в резиденцията "Кемп Дейвид" за уикенда Тръмп подписа законопроект за вдигане на тавана на дълга и осигуряване на финансиране на правителството до 8 декември, както и за отпускане на помощ от 15,3 милиарда долара за справяне с последиците от урагана Харви.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
julian12
преди 6 години
Тавана на дълга :) Ще подписва ами къде ще ходи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още