IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Републиканците и демократите са далече от договаряне на нови стимули

Президентът на САЩ посочи, че Конгресът може да предприеме някои мерки за защита на работниците от освобождаване заради пандемията

22:30 | 29.07.20 г.
<p>
	Президентът на САЩ Доналд Тръмп. <em>Снимка:&nbsp;Stefani Reynolds/Bloomberg</em></p>

Президентът на САЩ Доналд Тръмп. Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg

Републиканците и демократите са далеч от изглаждане на различията си по отношение на пакета за стимулиране, предложен от Републиканската партия, като може да се наложи Конгресът да предприеме някои мерки, за да предотврати евентуално „изтичане“ на помощта, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Bloomberg. 

„Трябва да работим върху защитата на работниците от освобождаване, върху заплащанията и всичко останало“, заяви Тръмп от Белия дом преди да се насочи към Тексас. 

Последните плащания на допълнителните компенсации за безработица, които бяха включени в последния пакет стимули, изтекоха тази седмица, а програмата за федерална защита от освобождаване на работници приключи на 25 юли. В края на август се предвижда да изтече и мораториумът върху възбраните върху ипотеките, поддържани от федерална власт, като за момента няма сигнали за постигане на ново споразумение в тази посока.

Министърът на финансите Стивън Манучин каза пред репортери по-рано, че двете партии са "твърде далеч една от друга" и че законодателите трябва да се споразумеят за краткосрочно удължаване на обезщетенията за безработица и защитата от освобождаване на работниците.

Но председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси отхвърли идеята за приемане на фрагментиран нов пакет от стимули, а лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл посочи, че иска Конгресът да действа по цялостен план.

Американската икономика е притисната от продължително икономическо спиране, породено от увеличаващия се брой на новозаразени с коронавирус. След като отбелязаха известно забавяне, седмичните заявление за защита от безработица отново започнаха да нарастват с бързи темпове. Доверието на потребителите спадна през юли дори по-рязко, отколкото прогнозираха икономистите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още